Bandă dedicată transportului în comun pe Titulescu, din aprilie

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Primarul Emil Boc a anunțat că va fi implementată bandă dedicată transportului în comun pe strada Nicolae Titulescu din Ghoergheni. Pentru început se va implementa banda pe sensul spre centru, pe tronsonul dintre Septimiu Albini și Piața Cipariu.

”Din 2 aprilie pe acel tronson, de la Septimiu Albini în Piața Cipariu, se va instituit linie dedicată pentru transportul în comun. Până atunci se pun stâlpișori, se fac marcaje, se eliberează carosabilul. Am împărțit în două tronsoane”, a declarat primarul Emil Boc.

Pentru a face loc pentru bandă dedicată transportului în comun vor fi desființate toate cele 68 de locuri de parcare.

”Pe această rută astăzi există 68 de mașini parcate, niciuna dintre ele nu este parcare cu abonament. Parcările cu abonament sunt pe partea cealaltă, spre Gheorgheni. Sunt 68 de mașini care sunt parcate pe nervii clujenilor. În consecință am propus soluții alternative pentru cei care parchează acolo. Vom crea un sens unic pe strada Voltaire pentru a disponibiliza niște locuri de parcare, de asemenea în Cipariu mai există posibilitatea amenajării unor locuri de parcare pentru cei ce au parcate mașini”, a declarat primarul Emil Boc.

Urmează apoi să se instituie bandă dedicată și pe celălalt tronson, de la Iulius Mall la Septimiu Albini. De asemenea, se are în vedere eliminarea parcărilor cu abonament de pe sensul opus, pentru a implementa și acolo bandă dedicată transportului în comun

”De la Iulius Mall la Septimiu Albini sunt 141 de mașini parcate, fără abonament, dintre care sunt doar 15 locuri de taxi care trebuie obligatoriu păstrate. Sunt două standuri de taxi cu 15 locuri. Pe partea cealalaltă sunt locurile de parcare cu abonament, unde printr-un proiect de restructurare urbană se vor institui sensuri unice și se vor crea locuri noi de parcare. Astfel, că din iunie vom trece la implementarea pe celălalt sens de circulație a benzilor dedicate transportului în comun”, potrivit primarului Emil Boc.

Ultimile articole

Articole populare