autobuzele scolare

Părinții nu vor mai putea urca în autobuzele școlare dedicate copiilor

La două zile de la implementarea proiectului privind autobuzele școlare, municipalitatea dorește ca acestea să fie dedicate exclusiv elevilor. Inițial, părinții aveau posibilitatea să îi însoțească pe copii, dar cum sunt mulți, se va încerca restricționarea accesului părinților.

În această săptămână pot să se urce şi părinţii împreună cu copiii lor să se asigure că lucrurile sunt în regulă, că funcţionează bine și copiii lor sunt în siguranță. De luni vom încerca să restricţionăm accesul părinţilor în autobuze. Dacă un autobuz are 36 sau 40 de locuri pe scaune, în condiţiile în care sunt şi părinţii aceştia ocupă locurile copiilor. Aceste autobuze sunt dedicate copiiilor.  Sigur că în această săptămână autobuzele nu au fost pline cu excepţia celui care merge în Mărăşti. Acela a fost foarte plin, 55 de copilaşi au intrat în autobuze. Din zona Mărăşti vin cei mai mulţi copii la aceste două școli. Scopul este ca aceste autobuze să fie dedicate copiilor”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea

129 de copii în prima zi și 175 în a doua zi au folosit autobuzele școlare

Viceprimarul consideră co proiectul are un start bun și ca tot mai mulți copii vor folosit autobuzele școlare.

Acest proiect pilot este pentru o perioadă de 45 de zile la liceele Nicolae Bălcescu și Avram Iancu. Astăzi este prematur să tragem nişte concluzii. Aşa cum au început lucrurile par să meargă în direcţia pe care am aşteptat-o. Dacă în prima zi am avut 129 de copii dimineaţa care au folosit mijloacele de transport în comun pe cele 5 trasee, astăzi sunt 175 de copilaşi care au folosit aceste trasee. Lucrurile par să meargă în direcţia pozitivă, sigur că încă mai este loc de îmbunătăţiri. Pe măsură ce timpul va trece, va fi din ce în ce mai atractiv acest mijloc de transport nou şi copilaşii îl vor folosi”, potrivit lui Tarcea.

Autobuzele școlare contribuie la decongestionarea traficului

Aceste autobuze par să își atingă scopul principal, deconsgestionarea traficului în special în perimetrul școlilor din zona centrală.

Acest proiect are cel puţin două avantaje. Primul avantaj ar fi că descongestionează traficul. Gândiţi-vă astăzi dacă ar fi fost 175 de copii care au venit cu autobuz şi presupunem că doar 100 ar fi venit cu maşina personală, o maşină ocupă 7 metri în trafic, am descongestionat 700 de metri din traficul de dimineaţă, dintre ora 7-8. În al doilea rând, este timpul pe care oamenii îl economisesc, jumătate de oră sau 45 de minute în fiecare dimineaţă timp care îl pot folosi în diverse activităţi sau într-un mod mult mai plăcut decât să stea în trafic”, a menționat viceprimarul.

Vezi și:

Interes pentru autobuzele școlare încă din prima zi

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare