Autobuzele electrice vor circula de săptămâna viitoare în Cluj-Napoca

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că cele 11 autobuze electrice sunt supuse la ultimele teste și ar urma să intre în circulație săptămâna viitoare.

Autobuzele electrice sunt în teste. cei de la Universitatea Tehnică fac testele pentru aceste autobuze, să facă fișa fiecărui autobuz. Ieri, astăzi, mâine se vor face teste cu cele 11 autobuze. Fiecare autouz înainte de recepția finală va fi supra-testat, urmând ca până la sfârșitul acestei luni să le putem pune în circulație. Joi este programat termenul să le dăm în circulație, sper să nu apară ceva neprevăzut. Peste o săptămână vor fi în circulație, în acest moment se montează sistemele de ticketing, sistemele de stații. Discutăm de linia 30, o line foarte importantă, liniile 24 și alte linii din zona centrală„ a declarat Tarcea.

Preţul unui autobuz electric este de 500.000 de euro, astfel că primele 11 costă 5,5 milioane de euro. Vehiculele au o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri, sunt dotate cu wifi, cu camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare