alin tise banner
autobuze scolare

Din martie, toate școlile din centru vor avea autobuze pentru elevi

Primarul Emil Boc a anunțat că proiectul privind autobuzele dedicate elevilor este un succes. 10.000 de elevi au utilizat deja transportul în comun destinat lor.

”Din analizele preliminarii pe care le avem, proiectul a fost apreciat de către comunitatea clujeană. 10.000 de elevi au folosit mijloacele de transport în comun destinate lor. Acest lucru înseamnă că proiectul și-a atins scopul”, a declarat primarul Emil Boc.

În martie, programul autobuzelor dedicate elevilor va fi extins la toate școlile din centru. În acest sens vor fi achiziționate 10 autobuze speciale pentru transportul elevilor.

”Am conceput împreună cu CTP un plan coerent ca din primăvara anului viitor să extindem și la celelalte școli din centru transportul dedicat elevilor. Pentru cele 5-6 școli din zona centrală vom achiziționa 10 autobuze noi, 6 primăria și 4 compania de transport. Sunt deja demarate procedurile legale. Celelalte autobuze care le avem azi în dotare nu răspund nevoii de transport a elevilor. În vederea transportului elevilor este nevoie de un anumit tip de autobuz. De aceea am decis să achiziționăm autobuze școlare speciale cu dedicație pentru acest tip de transport. Utilizarea autobuzelor pe care le avem înseamnă să nu asigurăm siguranța copiilor și să luăm autobuze de la alte linii. Poliția locală va scoate la concurs atâtea posturi câte trebuie pentru a fi în fiecare autobuz prezența unui polițist local. În primăvară vom avea și oamenii și infrastructura aferentă”, potrivit primarului Emil Boc.

Citește și:

Interes pentru autobuzele școlare încă din prima zi

Boc: Proiectul autobuzelor școlare, un succes. 300 de mașini au dispărut din centru

masca-medicala
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare