Atenție,vremea se va înrăutăți și vor exista pericole pentru circulația rutieră!

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române atenționează în privința pericolelor pe care circulația în condiții de vreme nefavorabilă le poate reprezenta pentru participanții la trafic.

Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj de atenționare cu cod galben, referitor la vânt puternic și la precipitații sub formă de ninsoare în zona montană (mai ales în Carpații Meridionali și Orientali), valabil în intervalul 29 octombrie, ora 14.00 — 31 octombrie, ora 23.00, (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id= 92 ), le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele montane, mai ales pe timpul nopții, dacă nu este necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe șoferi să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul și posibilitatea întreruperii circulației pe unele drumuri care străbat trecători montane, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă și unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părții carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău