Acasă Administrativ Atenție, clujeni! Dacă nu mutați mașina să se curețe strada, va fi...

Atenție, clujeni! Dacă nu mutați mașina să se curețe strada, va fi ridicată!

ridicare mașina

Clujenii care primesc somații de îndepărtare a mașinilor de pe principalele artere din municipiu pentru a se face curățenie, trebuie să își mute mașina în intervalul respectiv. În caz contrar, mașinile vor fi ridicate.

”Trebuie să facem această curățenie, astfel nu se poate. Sunt multe situații în zonele de cartier și nu numai în care nu putem să facem curățenie la bordură. Nu se poate spăla și este o adevărată mizerie. Vom încerca să stabilim un program foarte clar prin care oamenii să știe intervalul în care se spală strada și când are obligația să își mute mașina. Fiecare are drepturi, dar are și responsabilități în ceea ce privește parcare pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Deocamdată nu s-au pus amenzi și nu s-au ridicat mașinile care nu au fost mutate, dar vor trebui să găsească soluții să își mute mașina. Dacă fiecare facem ce vrem unde se ajunge? Trebuie să existe un program, să se știe când se face curățenie și fiecare trebuie să găsească soluții să își mute mașina. În caz contrar, sancțiunile sunt similare cu cele pentru ridicarea mașinilor parcate ilegal”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea

Viceprimarul a menționat că astfel de sancțiuni sunt ceva obițnuit în alte țări, și trebuie urmat acel exemplu.

”Nu sunt soluții noi, se practică în străinătate de foarte multă vreme. Sunt soluții noi pentru România, dar în străinătate se practică. Dacă vrem să luăm modelele europene, categoric trebuie să ne supunem și regulilor din Europa. Nu putem să avem o țară ca și în Europa, cu legi din România”, potrivit lui Tarcea.

Citește și:

După 7500 de mașini ridicate, încă se parchează haotic în centru

Exit mobile version