Se toarnă asfalt pe drumul Gilău-Mărișel

Lucrările de reabilitare pe drumul drumul județean 107P Gilău-Someșul Rece-Mărișel au intrat în faza de asfaltare pe sectoare.

„Modernizarea drumului județean 107P constituie un obiectiv de o importanță strategică. Acesta traversează o mare parte a Munților Apuseni. Este o zonă extrem de atractivă atât din punct de vedere turistic cât și istoric, social și economic. Drumul a avut de suferit de-a lungul timpului atât din cauza calamităților, cât și a condițiilor specifice de relief“, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În aceste zile a fost finalizată așternerea stratului de binder pe tronsonul cuprins între Crucea Iancului și joncțiunea cu drumul național DN 1R. Acest sector era singurul tronson încadrat în categoria drumurilor de piatră pe acest drum județean. Este o porțiune de drum greu accesibilă datorită reliefului, mai ales în condiții meteorologice deosebite.

Investiția vizează drumul județean DJ 107P pe întreaga sa lungime, respectiv 44,26 de kilometri. Se execută lucrări de o mare complexitate: Începând cu fundația drumului și încheind cu două straturi de asfalt, binder și strat de uzură. De asemenea, proiectul prevede și realizarea de acostamente, șanțuri, rigole și podețe, racordări cu drumurile laterale. Investiția se va finaliza prin realizarea de marcaje și semnalizare rutieră.

Latest articles

Related articles