Arian Gherman, mitoman

gherman-2 

 

I s-a zburlit părul măciucă lui Sabin Arian Gherman. S-a supărat. A spus la emisiunea, la care numai el şi cu mine ne uităm, despre saiturile care nu sunt de acord cu regionalizarea şi federalizarea pe criterii arpadian pascaniene, că sunt manipulatoare. Aşa e domnu’ conte! Doar e vorba de Constituţia României, act profund manipulator.

   Trebuie însă să studiem mai atent rasa ariană superioară „Grof de Transilvania”, pentru că e mult sub standardele acceptate în competiţii. Chiar Arian Gherman, exemplarul campion, are derapaje comportamentale grave. De exemplu, după cum se vede în “print screen foto”, Arianul se exprimă neclar şi pe facebook. Cică, despre noi, zice că suntem „panarame”, „lepre”, dar nu vrea să ne numească. E laş! Aş vrea eu  să am lepră, Arianule, macar două minute. Tu ai fi degetul meu mic, pe care l-aş smulge şi l-aş arunca direct într-o latrină! În al doilea rând, credeam că Groful de Transilvania este o rasă bine dezvoltată, aleasă, meticulos selecţionată, rezistentă. Aiurea. Nici nu am deschis bine saitul nostru că se dovedeşte lipsită de anticorpi, nervoasă, mizeră, purtătoare de rabie, adică turbare. Muşcă Arianul cu spume negre!

    Fiţi atenţi ce spune! Cică, e unul pripăşit prin Ardeal. Despre mine vorbea, probabil, pentru că eu ţin saitul. Numai că subsemnatul este născut în Cluj, la „Stanca”, crescut în Cluj. Ghermane, Arianule. Asta spre deosebire de tine care ai stat la Budapesta, plătit de serviciile secrete maghiare, eu am avut, în viaţă, două domicilii. Unu. Am locuit pe Calea Turzii şi pot să îţi dau câteva nume de traseiste ca şi tine. Doi. De mai mulţi ani locuiesc în cartierul Gheorgheni. Asta ca să te lămuresc. Domiciile astea sunt absolut „pripăşite” prin Ardeal, aşa-i? 

   Să-ţi spun eu cum stau lucrurile. Tu eşti născut prin Mureş, dacă ţin minte bine. Cred că la Oarba de Mureş eşti născut şi denumirea localităţii tu ai dat-o. Numai că a devenit, în timp, din Orbetele de Mureş, Oarba de Mureş. Acu’, patronii tăi. Dâncu ştiu că e născut undeva prin Bistriţa, nu ştiu exact, cred că pe Bărgaie. Am încercat să aflu, dar nu îl mai recunoaşte nimeni p-acolo. Românizatul forţat, Ianoş Rusz, e din Urişor, de pe lângă Dej. Acolo a locuit puţin, pentru că a fost mutat de KGB cu casă, masă, exact în conducerea PCR. Arpad Paszkany nu e clujean pripăşit, pentru că e născut în suburbiile Clujului, la Sfântul Gheorghe. După cum ştii, judeţul Covasna e un cartier rău famat al municipiului nostru. Amu’ cum zic ardelenii, scrie, fă emisiune, cu pripăşiţii prin Cluj. Oi fi eu un pripăşit, dar voi sunteţi megavinituri clujene, în situaţia dată

    Ce mai spune el, pe facebook. „Am vrut să pun mâna pe telefon”. Ai pus, Arianule! L-ai sunat pe Ionuţ Geană! Ceea ce indică, pentru rasa ariană, mari probleme cu memoria şi obrazul, pentru că minţi. Nu ţi-a răspuns, omul la telefon, că era într-o discuţie despre hamsteri. Vroiai să participi? Dacă Ionuţ a creat un eveniment şi a făcut campanie pe bani unor politruci, bine a făcut! Doar nu ai vrea să îşi vâre ăştia meclele, pe gratis, peste tot. 

    Apoi. Mai spune că eu mânânc maghiari pe pâine. Ei m-au cam mâncat pe mine prin Secuime. Însă trebuie să recunosc că am muşcat la viaţa mea câteva unguroaice. Au un gust plăcut, sunt frumos şi aspectuos aranjate cu mărar la garnitură. Numai tu să nu te aştepţi, cum scrii, să te mânânc la felul doi, că nu îmi plac cârtiţele de Panonia şi nici depilatele ţestoase.

   Dar cel mai mult, şi mai mult, mi-a plăcut începutul expunerii, la Arian Gherman. Cică „tocmai am mâncat o slană extraordinară de la „Ioşka Bacsi”. Ăsta, din câte ştiu, e om de serviciu pe la schelălăiala de arenă din Gruia. Să-ţi fie de bine, Arianule! Dar ţi-ai pus problema de ce nu mai apare Scroafa la serviciu?

Adrian Cinpoeru

PS Alo! Superiorule! Mi-am regăsit degetul mic, dispărut din cauze efemere de lepră ipotetică. Dacă eu te mânânc la felul doi, Arianule, poate mă serveşti şi tu la cină.

(Textele și grafica  trebuie considerate pamflet, atât de cititori, cât și de instanță.)

 

 

 

Latest articles

Articolul precedent“U”, adică istorie!
Articolul următorMiracolul albanez în picaj

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.