Aparatele din parcurile pentru copii, ruginite și deteriorate

Parcurile pentru copii din Cluj-Napoca au fost deteriorate pe perioada iernii iar acum nu mai pot fi folosite la capacitate maximă. Mai mult decât atât, unele aparate pot reprezenta un pericol pentru copii. Municipalitatea a anunțat că se fac verificări și reparații în toate parcurile, însă după numărul sesizărilor venite de la părinții îngrijorați, ritmul acestora este prea încet.

Obiecte ruginite sau rupte în parcurile pentru copii

Părinții au făcut numeroase sesizări pentru a semnala obiectele ruginite sau deteriorate din parcurile pentru copii.

”În parcul de pe Calea Baciului (vis-a-vis de Lidl), la tuburi si topogane, lipsesc mai multe sisteme de siguranta. Intr-o zona, lipseste un grilaj intreg, fiind foarte periculos pentru copii. La una dintre scarile pe care se urca la un topogan, lipseste o treapta, iar distanta este foarte mare, fiind riscul sa cada pe acolo un copil. La un topogan mic, galben, de pe acelasi “traseu” de joaca, lipsesc marginile de protectie si de asemenea copiii pot aluneca si cădea. Nu stiu daca este o metoda pentru a curata aceste trasee de joaca, pentru ca sunt exagerat de murdare si pe interior si pe exterior (pe exterior sunt cu noroi). Ne-ar ajuta mult un numar de telefon pus in astfel de parcuri, pentru a stii unde sa facem aceste sesizari. Din pacate, mai sunt parcuri cu astfel de probleme si, cu siguranta, se pot remedia usor, daca se cunosc”, semnalează un părinte.

”Balansoarul din fata de la ConexInstal trebuie uns. Scartaie foarte tare, copiii nu pot sa-l foloseasca si sunetul e deranjant”, menționează un clujean.

”In parcul pentru copii din Piata Ion Agarbiceanu unul dintre tobogane are scari de lemn care nu sunt fixate foarte bine iar la platforma de la acelasi tobogan lipseste o scandura ceea ce reprezinta un pericol pentru copii”, potrivit unui alt părinte.

”As dori sa va rog sa mai faceti din cand in cand cate o inspectie in parcurile pentru copii din Gheorgheni. Majoritatea obiectelor sunt ruginite , iar caruselul scoate un sunet ingrozitor. Copiii nu il pot folosi”, este o altă sesizare.

”In spate la Alea Tazlau sunt cateva parculete pentru copii care sau degradat in timpul ierni. Trebuie reparate pentru a putea sa se joace copii”.

Parcuri insuficiente pentru numărul de copii

Părinții sunt nemulțumiți și de faptul că parcurile sunt prea puține și prea mici comparativ cu numărul de copii.

”Am o intrebare legata de parcurile de joaca pentru copii. In ce masura se poate face un spatiu de joaca pentru copii in zona strazii Dimitrie Gusti colt cu strada Edgard Quinet? In zona exista multe familii tinere cu copii si suntem nevoiti sa mergem in alte locuri de joaca de pe strada Mehedinti, dar si acestea din urma sunt supraaglomerate”.

”Va rog să mai montați niște leagăne în locul de joacă de lângă stadion. Sunt mult prea puține cele existente, și adecvate mai mult copiilor mici (până pe la 3 ani). Ar fi nevoie de mai multe leagăne fără spătar/protecție de față”.

”Va rugam sa amemajati un parc de copii in spatele blocului din str.Izlazului nr.10”.

Primăria a transmis faptul că ve evalua aceste sesizări și în măsura posibilităților vor căuta soluții.

Municipalitatea a demarat acțiuni de verificare a parcurilor pentru copii

Primăria Cluj-Napoca le-a transmis părinților că se fac verificări în parcuri și vor fi remediate defecțiunile.

”Vă comunicăm faptul ca deja a început o acțiune de verificare, revizuire și reparare în locurile de joacă din municipiul nostru, până in 01.06.2017 acestea vor fi reparate/înlocuite/completarea gropilor cu nisip.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii