Animalele care circulă nestingherite prin comuna Florești vor fi ridicate de primărie

Primăria Florești va lansa o licitație pentru a selecta o firmă care să se ocupe de ridicarea animalelor care umblă nestingherite prin cea mai mare comună din țară, după modelul în care, în alte localități, sunt ridicate mașinile parcate ilegal, scrie Ziua de Cluj.

Viceprimarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a spus că au fost alocate fonduri pentru gestionarea problemei animalelor lăsate nesupravegheate în cea mai mare comună din țară și că animalele nepăzite de proprietari vori fi transportate în adăposturi speciale.

Este vorba de caii sau vacile care ajung adesea pe șosea sau printre blocurile de locuințe. Pivariu susține că a propus o sumă de bani care a și fost aprobată în cea mai recentă rectificare a bugetului Primăriei Florești. Urmează o licitație care va desemna firma care va ridica animalele care circulă libere pe domeniul public.

„Se lucrează în această perioadă la caietul de sarcini, urmând ca după finalizare proiectul să fie afișat spre consultare publică. Am propus ca animalele lăsate nesupravegheate să fie ridicate și duse într-o locație adăpost, iar în cazul nerevendicării lor să fie înstrăinate prin licitație”, a anunțat Pivariu într-o postare pe rețelele de socializare.

Viceprimarul Floreștiului mai spune că, în cazul revendicării, proprietarul animalului va fi obligat să achite suma de bani aferentă cheltuielilor generate de ridicare, transport și îngrijire.

„Este un prim pas, dar sper că această soluție să îi responsabilizeze pe proprietarii de animale și să își asigure împrejmuirile în care animalele sunt ținute”, a mai adăugat viceprimarul din Florești, care este și candidatul PNL la postul de primar al comunei.

Locuitorii celei mai mari comune din România s-au obișnuit deja cu apariţia animalelor domestice pe străzile principale sau între blocuri, iar imagini cu astfel de situaţii apar des pe reţelele de socializare.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii