Analiza mesajelor manipulatorii din discursurile unor politicieni

Universitatea încearcă să își îndeplinească rolul de a incetățeni cultura socială și politică prin intermediul unei întâlniri a Atelierului Multidisciplinar și Interuniversitar de Filosofie şi Antropologie Medicală.

Subiectul acestei întâlniri se referă Analiza psiholingvistică a mesajelor semantice și ectosemantice manipulatorii din discursurile unor politicieni. Astfel este intitulată prezentarea Profesorului Universitar Emerit Vasile Liviu Preda, de la facultatea de Psihologie şi Ştiinte ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai, pe baza căreia se vor desfăşura discuţiile la întâlnirea de miercuri, 12 octombrie.

Atelierul este un CENTRU DE EXCELENŢĂ acreditat în sânul Centrului de Filosofie Aplicată de la Facultatea de Filosofie a UBB şi se desfăşoară sub egida Universităţii de  Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea „Babeş-Bolyai”, fiind un cadru informal de discuţii multi- şi transdiciplinare, orientate asupra unor chestiuni considerate parte a medicinii, dar care se află de fapt la confluenţa diferitelor specialităţi ce studiază omul (filosofia, psihologia, sociologia, antropologia, istoria, dreptul, teologia, literatura etc).

Această temă abordată în cadrul întâlnirii de miercuri pornește de la premisa că în numeroase state, inclusiv în România, diferiți oameni politici pervertesc mesajul discursurilor lor în scopuri manipulatorii.

Acest eveniment va avea loc miercuri, 12 octombrie 2016, de la ora 18:00 în clădirea Clinicii „Medicala II”, str. Clinicilor nr. 2-4, la Etajul II, Sala Bibliotecii.

Intrarea la acest eveniment este liberă.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii