Ambasadorul Belgiei a fost în vizită la Prefectura Cluj

prefectura

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vușcan, l-a primit în vizită pe ambasadorul Regatului Belgiei, Philippe BEKE, aflat în Cluj cu prilejul lansării volumului “România şi Belgia, dinamica relaţiilor politico-diplomatice, economice şi culturale în perioada formării şi consolidării statului-naţiune, între 1838 şi 1916”, domnia sa fiind coordonatorul acestei lucrări de anvergură.

Prefectul a ţinut să-l felicite pentru implicarea în acest proiect cultural şi să-i ureze succes în lansarea celui de-al doilea volum al lucrării.

În cadrul întrevederii, Gheorghe Vușcan a prezentat judeţul Cluj din punct de vedere economic, financiar, cultural şi turistic, subliniind hotărârea autorităţilor române de a continua susţinerea şi încurajarea investiţiilor belgiene în judeţ, precizând că cele 99 companii cu capital belgian desfăşoară afaceri profitabile în judeţul Cluj.

Oficialul belgian a felicitat oraşul Cluj-Napoca şi judeţul Cluj pentru modelul de convieţuire inter-etnică pe care îl practică, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu extinderea conflictului  din Ucraina şi arătând că doar prin regândirea relaţiilor de putere la nivel mondial se poate reajunge la un echilibru şi în această zonă.

Principalele subiecte abordate au vizat potenţialul ridicat pentru investiţii belgiene, pe care îl prezintă judeţul Cluj, oportunităţile oferite de forţa de muncă specializată în domeniul tehnologiei informaţiei şi importanţa relaţiilor de înfrăţire între comunităţi din judeţul Cluj şi comunităţi din Belgia.

În încheierea vizitei, Philippe Beke a primit distincţia Instituţiei Prefectului – Onoare pentru Cluj, ca semn al recunoaşterii meritelor sale în dezvoltarea relaţiilor româno-belgiene.

 

 

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.