Alți 88 de clujeni, somați să înceapă lucrări de refațadizare la imobile

Proiectul privind refațadizarea clădirilor din zona centrală continuă, iar Primăria Cluj-Napoca a identificat alte 88 de imobile ce necesită lucrări de întreținere.

758 de imobile verificate, 88 dintre ele necesită reparații

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că a fost deja demarată faza a doua privind proiectul de refațadizare și au fost trimise somații pentru 88 de imobile.

”Am intrat în etapă a doua în ceea ce privește refațadizarea clădirilor, cea de somare. Am verificat 758 de imobile și am trimis somații pentru 88 dintre ele. Pentru toate imobilele care au depășit punctajul de 25% conform legii, am trimis somații. Am verificat personal toate cele 88 de imobile după pozele făcute de colegii mei și am realizat că pentru o mare parte dintre ele pot fi realizate lucrările de rafațadizare fără autorizație de construire. Pot să vopsească fațada, sau să repare un jgheab sau chiar să tencuiască fațada acolo unde ea este căzută. Sigur nu la imobilele care au ornamente căzute deoarece acele imobile intră sub incidența celor de la Monumente și acolo trebuie făcute sub supraveghere. Dar sunt câteva blocuri de pe strada Horea unde se pot face refațadizări fără autorizație de construire, o simplă vopsire sau tencuială”, potrivit viceprimarului Tarcea.

Lucrările trebuie finalizate până în 30 noiembrie

Clujenii care au primit somații trebuie să finalizeze lucrările până la sfârșitul lunii noiembrie, altfel riscă să fie impozitați cu 500% mai mult.

”După evaluarea făcută, mai mult de 80% au timp să execute lucrările până în 30 noiembrie, iar restul au timpul necesar să obțină autorizația de construire și să declare începere lucrărilor. Ulterior au timp 3 anii pentru a-și finaliza lucrările. Dacă toate documentele depuse sunt complete, pot primi autorizația de construire în 30-45 de zile, dar marea majoritate nu citesc cu atenție legea și nu depun toate documentele, astfel că primesc o solitare de completare, iar dacă nu o trimit li se restituie dosarul. Sunt și câteva imobile care au nevoie de aviz de la Monumente, acolo nu știu care este termenul, deoarece se obține de la Ministerul Culturii. Aș face un apel către toți cei care locuiesc în zona centrală și semi-centrală să dea o mare atenție refațadizării, deoarece în cazul în care cad de pe case bucăți, pot să răspundă penal pentru pagube sau victime”, a declarat Tarcea

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii