D.G.A.S.P.C. Cluj

Alin Tișe, mandatul drumurilor județene

Alin Tișe a declarat că și-a propus ca acest mandat în fruntea Consiliului județean să fie un mandat al reabilitării drumurilor județene.

”Drumurile județene necesită an de an intervenții în regim de urgență. Am depus un proiect de hotărâre prin care 13 milioane de lei vor fi alocați pentru intreținerea drumurilor județene, prin rectificare bugetară.  Există drumuri inpracticabile, astfel că toate resursele bugetare le alocăm pentru drumuri. Încercăm să stabilim punctual drumurile cele mai proaste care necesită intervenție urgentă”, a declarat Tișe

În ceea ce privește starea proastă a drumurilor din județ, Tișe a menționat că s-a ajuns în această situație deoarece CJ Cluj a avut mereu alte proiecte de investiții prioritare, iar suma alocat pentru drumuri a fost mereu prea mică. Acum însă situația trebuie să se schimbe, deoarece starea drumurilor județene este deplorabilă.

Consiliul Judeţean Cluj derulează în prezent lucrări de întreţinere pe 450 de km de drumuri judeţene

Lucrările de întreținere la toate cele 14 drumuri județene pentru care preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a dat ordinul de începere în cursul ultimelor 10 zile au debutat în forţă şi sunt în plină desfășurare, derulându-se într-un ritm susținut, conform planului de lucrări aprobat.

„Mă bucur să pot informa clujenii în legătură cu faptul că pe toate drumurile pentru care am emis ordin de începere a lucrărilor se muncește în ritm alert, progresul fiind unul vizibil, de necontestat. Pentru a profita la maxim de condiţiile meteo excelente, în perioada imediat următoare vom începe lucrările și pe alte drumuri județene, scopul fiind acela de a interveni asupra cât mai multor artere din județ, astfel încât de aceste lucrări atât de necesare să beneficieze cât mai mulţi locuitori ai judeţului şi economia locală, în ansamblu”, a declarat  preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tișe.

În ceea ce priveşte situaţia drumurile judeţene, în momentul de faţă se lucrează concomitent pe nu mai puţin de 14 drumuri care au fost apreciate de către specialişti ca fiind cele mai degradate şi care prezintă o importanţă ridicată pentru traficul rutier din judeţ. În ceea ce priveşte ordinea începerii lucrărilor pe aceste sectoare, ea a fost determinată strict de un criteriu obiectiv, respectiv ordinea în care s-au finalizat de către specialişti analizele în teren, respectiv măsurătorile şi evaluările referitoare la lucrările necesare. Lungimea totală a sectoarelor de drumuri judeţene pe care se fac lucrări de întreţinere curentă în momentul de faţă este de nu mai puţin de 450 de km, lucrările constând, în principal, în plombări şi turnarea de covoare asfaltice cu o grosime de maxim 4 cm. În perioada imediat următoare va  fi dat ordinul de începere a lucrărilor pe alte opt noi drumuri judeţene care momentan se află în etapa de evaluare.

În acelaşi timp, alături de aceste drumuri pe care se derulează lucrări de întreţinere, alţi circa 40 de km de drumuri fac obiectul unor lucrări de reabilitare şi modernizare prin turnare de covor asfaltic, două dintre acestea fiind finanţate prin PNDL iar alte cinci din fondurile proprii de investiţii ale Consiliului Judeţean Cluj.

„Mă bucur că am ajuns la acest moment în care lucrăm concomitent pe nu mai puțin de 20 de drumuri județene care acoperă întreg teritoriul judeţului. În mod cert nu ne vom opri aici, în perioada imediat următoare voi dispune începerea lucrărilor de întreţinere pe alte noi drumuri astfel încât în cel mai scurt timp posibil să se poată circula în condiţii optime pe cea mai mare parte a drumurilor judeţene”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe.

Lucrările de întreţinere vor consta în realizarea de plombări, reprofilări ale părţii carosabile cu adaos de material, decolmatarea camerelor de cădere, asigurarea esteticii rutiere, tăierea de acostamente, decolmatarea şanţurilor şi a podeţelor, eliminarea gropilor prin acoperire cu piatră spartă, turnarea de covoare asfaltice, etc.

În acest moment, CJ Cluj are în derulare două contracte pentru reabilitarea drumurilor, cu două societăți diferite.

”CJ Cluj are două loturi de drumuri,  licitate pentru reabilitare. Un lot a fost câștigat de Kiat, contract suspendat pentru că este un proces pe rol, al doilea lot a fost câștigat de Samus. În acest moment nu putem lucra pe drumurile unde avem contract cu Kiat. Ei pretind bani, CJ Cluj contestă lucrările pentru că nu au respectat proiectul tehnic. O să încercăm să ne înțelegem cu Kiat să oprim procesul pentru ca acel contract să poată fi pus în funcțiune. Noi să plătim doar ceea ce le datorăm, dacă nu sunt de acord mergem până la capăt cu procesul. Am discutat cu avocatul lor și i-am explicat că nu putem plăti mai mult decât datoria. Sperăm să putem opri procesul și să trecem la executarea lucrărilor, altfel, va trebui să refacem licitațiile”, potrivit președintelui Alin Tișe

Au fost demarate procedurile de achiziţie pentru creditul de 50 de milioane de euro pentru drumurile judeţene

Referitor la creditul în cuantum de 50 de milioane de euro ce se intenţionează a fi contractat pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene, procedura a fost deja demarată şi se află în plină derulare. În acest sens, au fost deja postate pe SEAP anunţurile, primul termen de depunere a ofertelor fiind cel din data de 8 august a.c. şi care vizează oferta pentru societatea care va asigura consultanţa. Ulterior acestei date va urma o perioadă de cinci zile pentru analiza ofertelor după care va fi declarat câştigătorul. Astfel, se preconizează ca, luând în calcul toate etapele legale, inclusiv cea a eventualelor contestaţii, creditul să poată fi contractat în toamna acestui an. Practic, obţinerea acestui credit va permite lucrări în profunzimea drumurilor, de la fundaţie, lucrări de reabilitare şi modernizare potrivit exigenţelor şi normativelor din domeniu.

În ceea ce priveşte execuţia efectivă a acestor lucrări de modernizare, în situaţia în care se va reuşi deblocarea situaţiei şi rezolvarea litigiului existent în prezent, aceasta va reveni celor două asocieri cu care au fost semnate în trecut acorduri cadru care sunt în vigoare, fiind doar suspendate. De altfel, în acest sens, al soluţionării disputelor existente, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj împreună cu responsabilii de resort din cadrul aparatului de specialitate vor avea o întâlnire cu reprezentanţii firmei KIAT în cursul zile de vineri, 5 august 2016.

Consiliul Judeţean a solicitat de la Guvern 10 milioane de lei pentru înlăturarea efectelor calamităților

Domnul Alin Tișe a anunțat faptul că forul administrativ județean a depus la Guvernul României o nouă solicitare de obținere, din Fondul de intervenție pentru unitățile administrativ-teritoriale afectate de calamităţi naturale produse de inundaţii, a sumei de 10.000.000 lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundațiile care au afectat aproximativ 12 comune clujene în ultimele zile. Această solicitare se adaugă celei realizate luni, 1 august 2016, când Consiliul Județean a solicitat suma de 1.000.000 lei pentru intervenţii efectuate în regim de primă urgenţă şi pentru aducerea mai multor sectoare de drumuri judeţene la starea lor iniţială, ca urmare a inundaţiilor care au avut loc în judeţul Cluj în a doua jumătate a lunii iulie 2016.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii