D.G.A.S.P.C. Cluj

Alin Tișe, anunțat printre cei mai bogați președinți de Consiliu județean. Tișe oferă explicații.

Mediafax a realizat o radiografie a celor mai înstăriți președinți de Consiliu județean pe baza declarațiilor de avere postate pe site-urile instituțiilor. Președintele CJ Cluj, Alin Tișe se află în topul acestui clasament.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, are o casă în Cluj Napoca şi două autoturisme de lux, conform celei mai recente declaraţii de avere postate pe pagina de internet a instituţiei. Familia Tişe mai deţine bijuterii în valoare de 16.000 de euro şi depozite bancare în valoare de 156.000 de lei şi 2.700 de euro. Soţii Tişe au însă investiţii de milioane de lei în proiectul imobiliar Central Business Plaza din Cluj Napoca, care se ocupă cu vânzări sau închirieri spaţii comerciale, birouri şi apartamente. Suma de bani se ridică la aproape trei milioane de lei. Tişe are însă şi datorii la bănci, în valoare de 326.000 de euro.

Alin Tișe consideră însă că acesta interpretare a declarației sale de avere nu este tocmai exactă și a făcut unele lămuriri.

Cateva precizari privind un anumit “clasament” al averilor presedintilor de consilii judetene:

Mi-as dori sa fie adevarat ce apare in stire!
Insa stirea este incompleta si partial falsa!
Astfel, masinile asa-zise de lux sunt de fapt un Cayenne proprietate a biroului notarial si pentru care se doreste vanzarea la 5.000 de euro (are 12 ani) dar nu se gasesc cumparatori, iar a doua masina e un Passat vechi de 15 ani, vandut recent dar netranscris inca, la suma de 2.500 de euro. Cam atat privind “masinile de lux”.
Acum, legat de cladirea CBP in care familia este actionara alaturi de mai multi coproprietari care au contribuit la construire:
1. Cladirea nu este a familiei. Nici macar partial. Ci este proprietatea societatii comerciale, din care vom ridica dividende conform cotei detinute din firma, cand va avea profit si nu se va reinvesti…
2. Se ignora in stire datoria reala – creditul luat de la banca de 6.750.000 lei (adica 1,5 mil. de euro) luat de familie pentru investitii si unde sunt constituit ca parte – fideiusor pentru termen de 10 ani.
3. Precizez ca societatea detinuta de familie nu face afaceri cu statul, ci strict cu persoane juridice si fizice private si nu are datorii la stat. De altfel, ca persoana publica, mi-am asumat public si transparent implicarea familiei in acest proiect, fara paravane sau ale solutii netransparente. In plus, conform legii, declaratiile de avere pot fi consultate de orice persoana interesata.
4. Incurajez investitiile si imi doresc ca din ce in ce mai multi romani sa aleaga calea liberala a antreprenoriatului. Succes!

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii