Acasă Administrativ Alin Tişe acuză PSD că sfidează Constituţia şi că blochează reglementarea situaţiei...

Alin Tişe acuză PSD că sfidează Constituţia şi că blochează reglementarea situaţiei aleşilor locali

Senatorul PNL, Alin Tişe, acuză PSD blochează la Camera Deputaților reglementarea situaţiei aleșilor locali, după ce OUG 55/2014 a fost declarată neconstituţională. Potrivit liberalului, PSD a pregătit, în comisiile Camerei Deputaţilor, adoptarea tacită a Legii de respingere a Ordonanței traseismului.

PNL cere aleşilor locali care îşi pierd mandatul să-l acţioneze în judecată pe premier pentru prejudiciile cauzate prin emiterea OUG neconstituţională. OUG 55/2014 a fost declarată neconstituţională şi CCR a cerut, prin decizia sa, ca Parlamentul, prin legea de respingere a OUG, să reglementeze situaţia aleşilor traseişti.

Termenul pentru adoptarea tacită a proiectului de către Camera Deputaților este azi, 11 februarie.

„În raportul Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților, PSD nu a dorit să se reglementează efectele respingerii OUG, respectiv să se decidă pierderea mandatelor aleșilor locali traseiști. Dar PSD a recunoscut indirect, printr-un amendament, că dau OUG neconstituţionale intenţionat” a declarat Alin Tişe

“PNL a solicitat prin amendamente în comisii să se stabilească clar pierderea mandatelor tuturor aleşilor locali are au migrat. Astfel, traseiştii vor trebui sa acționeze în judecată guvernul şi prim-ministrul pentru prejudiciul cauzat” a mai spus senatorul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version