Alin Tişe acuză PSD că sfidează Constituţia şi că blochează reglementarea situaţiei aleşilor locali

By | Published | Niciun comentariu

Senatorul PNL, Alin Tişe, acuză PSD blochează la Camera Deputaților reglementarea situaţiei aleșilor locali, după ce OUG 55/2014 a fost declarată neconstituţională. Potrivit liberalului, PSD a pregătit, în comisiile Camerei Deputaţilor, adoptarea tacită a Legii de respingere a Ordonanței traseismului.

PNL cere aleşilor locali care îşi pierd mandatul să-l acţioneze în judecată pe premier pentru prejudiciile cauzate prin emiterea OUG neconstituţională. OUG 55/2014 a fost declarată neconstituţională şi CCR a cerut, prin decizia sa, ca Parlamentul, prin legea de respingere a OUG, să reglementeze situaţia aleşilor traseişti.

Termenul pentru adoptarea tacită a proiectului de către Camera Deputaților este azi, 11 februarie.

„În raportul Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților, PSD nu a dorit să se reglementează efectele respingerii OUG, respectiv să se decidă pierderea mandatelor aleșilor locali traseiști. Dar PSD a recunoscut indirect, printr-un amendament, că dau OUG neconstituţionale intenţionat” a declarat Alin Tişe

“PNL a solicitat prin amendamente în comisii să se stabilească clar pierderea mandatelor tuturor aleşilor locali are au migrat. Astfel, traseiştii vor trebui sa acționeze în judecată guvernul şi prim-ministrul pentru prejudiciul cauzat” a mai spus senatorul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *