Alexandru Coroian propune, USL respinge

coroian

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Cluj care a avut loc joi, 30 ianuarie 2014, pe ordinea de zi s-a aflat discutarea de alocare a bugetului pe anul în curs.

Consilierul local Democrat Liberal, Alexandru Coroian a propus patru amendamente la acest subiect, toate fiind respinse de votul consilierilor judeţeni.

Primul amendament consta în reluarea proiectului ce priveşte Spitalul Regional de Urgenţă din municipiu, mai pe scurt actualizarea proiectului pe partea tehnica cu alocarea sumei de 500 de mii de lei din totalul bugetului de 805 milioane de lei.

Cea de-a doua propunere de includere în buget a consilierului PDL face referire la extinderea şi dezvoltarea judeţului cu ajutorul  Transilvania Echipamente și Tehnologii Avansate produse în România(TETAROM), şi anume aprobarea unei sume de 300 de mii de lei  pentru un studiu de fizabilitate în ceea ce priveşte construirea a trei parcuri industriale, în Huedin, Gherla şi Câmpia Turzii.

Cea mai la curent cu ultimele întâmplări, dintre propunerile acestuia face referire la alocarea unei sume de 100 de mii de lei catre serviciul de Salvamont pentru ca aceştia să achiziţioneze un snowmobil şi două atv-uri.

Ultima sa propunere viza implementarea unui nou program de reabilitare a drumurilor, prin care „toate drumurile judeţene necuprinse în proiectele anterioare şi cele nefinalizate să facă parte dintr-un proiect ori sprijinit de buget ori fondat de Uniunea Europeană”, a declarat acesta.

Deşii intenţiile consilierului păreau bune şi de interes majoritar, niciunul dintre amendamente nu a obtinut voturile necesare pentru a face parte din proiectul de hotărâre în cauză. Menţionăm că Alexandru Coroian se află la cel de-al doilea mandat al său ca şi consilier judeţean şi că într-un schimb de replici agresive dintre acesta şi consilierii ai judeţului membrii USL, Dănuţ Canta (USL) i-a replicat domnului Coroianu că „şi-a pierdut din credibilitate şi că nu ştie nici măcar să interpreteze bugetul mai puţin să aibă dreptul de a spune lucruri ce nu au logică”.

Mihaela TRIF

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii