A început curățenia de primăvară în Cluj. Primăria renunță la gardurile metalice din jurul gardurilor verzi

City-managerul orașului, Gheorghe Șurubaru, este cel responsabil cu supravegherea acțiunilor de curățenie din municipiul Cluj-Napoca. Acesta a declarat că firmele de salubritate au început deja curățenia de primăvară.

”Este momentul să intervenim pentru curățenia orașului. Pe ambele sectoare ale orașului cele două firme care răspund de salubrizarea stradală, în baza unui program stabilit de primăria Cluj-Napoca, au ieșit deja cu toate utilajele specifice curățeniei de primăvară: mijloace de periat mecanizat și cu cisterne pentru spălat. Aceste programe de curățenie se desfășoară zilnic, sunt urmărite de către inspectorii de la primărie și de conducerea primăriei. Pe lângă inventarierea la față locului se face urmărire lucrărilor de curățenie prin intermediul sistemelor GPS primite de la firmele de salubrizare”, potrivit lui Șurubaru.

De asemenea, municipaliatea reabilitează spațiile verzi și locurile de joacă, se plantează copaci și garduri vii.

”În paralel cu această acțiune de curățenie ce se desfășoară pe toată perioada primăverii, am început campania de reabilitare, întreținere a spațiilor verzi din municipiu. Continuă plantarea arborilor. Avem 1700 de arbori ce vor fi plantați de municipiu în toate zonele orașelor, în curțile școlilor. Deja au fost plantați aproximativ 50% dintre ei, acțiunea continuă cât permite vremea. Toate spațiile de joacă au fost inventariate. A început o întreținere și o reabilitare a lor, a aparatelor de joacă. Avem licitație pentru piese de schimb, pentru aparate de joacă noi, pentru aparate de fitness. Toate acestea vor fi reparate sau înlocuite. Continuă plantarea gardului viu la asociațiile de proprietari. Gardurile din panouri de sârmă au fost montate la solicitarea asociaților de proprietari. S-a renunțat la acele garduri de plasă în urma unor recomandări a arhitecților și urbaniștilor din municipiu. În acest moment montarea acelor garduri din plasă de sârmă sau plasă metalică a încetat, în acest moment se montează doar gardul viu”, adeclarat Șururbaru.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare