A doua oară e cu noroc. CL Cluj-Napoca a votat preluarea Cluj Arena

Consiliul local Cluj-Napoca a reluat votul pentru trecerea stadionului Cluj Arena din proprietatea județului Cluj în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. De această dată, votul consilierilor a fost pentru preluarea stadionului Cluj Arena.

Societatea care administrează stadionul are dificultăți în a susține administrarea stadionului, înregistrând datorii importante la bugetul local. Singura soluție care s-ar impune pentru salvarea acestui obiectiv emblematic al municipiului, ar fi preluarea stadionului de către Primăria Cluj-Napoca.

”Este nevoie să luăm o decizie pentru ca această bjuterie a Cluului să iasă din impasul în care se află datorită impozitului impus de Curtea de Conturi. Fara acest impozit Cluj Arena putea să funcționeze printr-un management bun si funcțional. Proiectul este ca în viitor Sala Polivalentă și Cluj Arena să constituie o singură entitate. Astfel, evenimentele culturale și sportive de anvergură vor fi hotărâte printr-o singură decizie administrativă. Acest proiect a fost discutat cu președintele CJ Cluj pentru a pune în valoare cât mai bine cu putință această bijuterie a Clujului”, a declarat Emil Boc

Referitor la situaţia Cluj Arena, preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Alin Tişe a precizat faptul că în cadrul şedinţei din data de 28.09.2016 urmează a fi supusă aprobării plenului deliberativului judeţean trecerea stadionului Cluj Arena în domeniul public al judeţului. În funcţie de evoluţia concretă a situaţiei, se întrevăd două soluţii: prima, cea în care consiliul local aprobă preluarea iar consiliul judeţean aprobă predarea stadionului iar cea de a doua în care, în eventualitatea unor probleme în cadrul şedinţei de consiliu local sau de consiliu judeţean, stadionul urmează a fi trecut în administrarea Direcţiei de Administrare a domeniului Public şi Privat al judeţului, structură din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj. În această din urmă situaţie contractele în derulare urmează a fi preluate de un serviciu special destinat administrării stadionului. În acest caz, având în vedere contractul de asociere încheiat cu judeţul Cluj şi care viza administrarea stadionului, SC Cluj Arena SA va rămâne fără obiect şi va urma procedurile prevăzute de lege.

Consilierii locali PSD, nemulțumiți de lipsa unui dialog pe subiectul Cluj Arena

Consilierii locali PSD nu au fost prezenți la ședința extraordinară a Consiliului local Cluj-Napoca, dar președintele PSD Cluj, Horia Nasra, a transmis punctul de vedere cu privire la acest proiect

”Nașul Emil Boc și finul Alin Tișe refuză orice formă de dialog în privința trecerii imobilului Cluj  Arena din patrimoniul județului Cluj în cel al municipiului Cluj-Napoca și se bazează pe mașina de vot liberală din Consiliul Local Cluj-Napoca. Păcat de acești reprezentanți ai cetății că nu-și înțeleg responsabilitatea și acționează doar la ordinul liderului de partid. Constat cu tristețe și îngrijorare că orice propunere efectuată în ultimele săptămâni de către consilierii de stânga, Corina Croitoru, Dan Morar, Andras Tothfalusi și colegul de la ALDE, Adrian Muresan, de dialog, dezbatere, în cazul stadionului Cluj Arena, a fost ignorată cu desăvârșire de cuplul politic Boc-Tișe. Pe dumnealor nu-i interesează democrația. Social-democrații clujeni susțin cele mai bune soluții pentru sportul și infrastructura sportivă din Cluj-Napoca, însă pentru decizii majore, dezbaterea și dialogul trebuie luate în considerare. Pentru a doua oră proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării de trecere a terenului în suprafața de 55055 mp., cu nr. cad. 281471 și a imobilului Cluj-Arena, situate în municipiul Cluj-Napoca, Aleea Stadionului nr. 2, din proprietatea Județului Cluj, în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca NU este însoțit de o justificare juridică și financiară a tranzacției. De asemenea, prin mașina de vot liberală din Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca se încearcă și fuga de răspundere cu privire la datoriile societății S.C. Cluj Arena S.A al cărei director este un consilier local liberal”, a transmis Horia Nasra.

 

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.