Boc – 2018 a adus Clujului consacrarea pe plan european și internațional

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Primarul Emil Boc a vorbit la sfârșitul anului 2018 despre cele mai importante realizări pentru Cluj-Napoca în anul care se încheie. Astfel, cea mai mare realizare este reprezentantă de consacrarea obținută de Cluj-Napoca la nivel european și internațional.

”Dacă este să ne uităm retrospectiv la acest an 2018, anul a adus Clujului consacrarea internă și internațională pe care începusem să o anunțăm în anii anteriori. Anul 2018 a confirmat și consacrat la nivel european și mondial statutul Clujului ca oraș în plină dezvoltare. Un centru al inovării, al it-ului, centru cu o calitate a vieții. Un oraș multicultural, dinamic. Un oraș în care să îți facă plăcere să de muți, să îți întemeiezi o familie, să dezvolți o afacerea.

În numărul din luna decembrie a revistei de The Economist, care se găsește peste tot în lume, la pagina 42 este un articol despre Cluj. Acesta spune foarte clar că într-o țară cu multe dificultăți există un oraș care arată cum se poate dezvolta. Este un pol important de dezvoltare, un pol important IT. Acest articol marchează punerea definitivă a Clujului pe harta mondială. Toată munca din anii anteriori se confirmă când apare o recunoaștere europeană și mondială”, a declarat Boc.

Clujul este un puternic centru medical

Clujul este un oraș recunoscut nu doar în plan intern prin calitatea vieții, dar și în plan extern ca un puternic hub al inovării. De acolo vin slujbele viitorului, salariile mai bine plătite și investițiile mai mari în oraș. Clujul este un puternic centru medical, va deveni încet dar sigur un AKH al Transilvaniei. Prin calitatea serviciilor medicale în creștere, apariția spitalelor private, vom avea șansa de a ne brandui. Această recunoaștere dovedește că acest oraș este pe direcția corectă.

Obiectivul edilului pentru 2019 este creșterea calității serviciilor

Obiectivele pe care le am sunt locuri de muncă mai bine plătite, să ne rămână tinerii acasă și cei plecați să revină la Cluj. Ca să le realizăm avem nevoie de calitatea vieții, de o bună administrație, de o calitate mai bună a tuturor serviciilor. De departe cel mai important obiectiv pentru 2019 este creșterea calitativă a tuturor serviciilor. Clujul trebuie să devină un etalon de referință național și internațional prin calitatea serviciilor. Atât cele oferite de administrație unde încă avem mult de lucru, suntem în urmă cu multe componente, cât și în relațiile private, în relațiile pe care firmele le au între ele, sau între firme și autorități.

Deschiderea orașului este foarte importantă. Orașul este un laborator deschis pentru a testa soluții moderne în tehnologie, calitatea vieții, smart city. Toți cei care doresc să vină să investească la Cluj sunt bine veniți. La Cluj nimeni nu are tratament preferențial și toți sunt egali în fața legii, indiferent dacă sunt investitori străini sau autohtoni.

În ceea ce privește proiectele, cele mai importante realizări ale anului 2018 sunt demararea centurii metropolitane, a trenului metropolitan și achiziționarea de mijloace de transport în comun.

Anul 2018 a fost anul demarării celor mai importante proiecte de infrastructură pe termen mediu și lung. Centura metropolitană a Clujului și trenul metropolitan. Sunt două mari proiecte de care va depinde dezvoltarea economică a Clujului, mobilitatea alternativă și decongestionarea traficului.  Suntem orașul unde am adus 75 de autobuze Mercedes. Am primit premiul de mobilitate pentru că suntem primul oraș din România care a introdus autobuze electrice.

Ultimile articole

Articole populare