88 de clujeni riscă să plătească impozite cu 500% mai mari anul viitor

În cea de a două etapă a proiectului de refațadizare, au fost verificate 564 de clădiri, dintre care 88 au acumulat un punctaj mai mare de 25%. Proprietarii acestor clădiri riscă supraimpozitarea dacă nu au făcut lucrările de refațadizare sau nu au obținut autorizația de contruire în vederea demarării lucrărilor.

”În perioada 4-10 decembrie va avea loc evaluarea clădirilor. Au fost identificate clădirile și proprietarii, poliția locală a avut intâlniri cu asociațiile de proprietari. S-au format echipe de patru-cinci oameni, de la poliția locală și de la serviciul tehnic pentru a explica oamenilor necesitatea demarării lucrărilor de consolidare a clădirilor deteriorate. După 10 decembrie vom vedea câți din cei 88 de proprietari și-au făcut refațadizare sau au obținut autorizație de construire”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

De asemenea, se va lansa în dezbaterea publică propunerea ca în cazul proprietarilor ce refuză demararea lucrărilor de refațadizare acestea să fie făcute de primărie, iar banii să fie recuperați dintr-o taxă specială inclusă în impozit.

”Vom face o propunere pentru ca în cazul celor care refuză refațadizarea aceasta să fie făcută de primărie și banii să fie recuperați dintr-o taxă specială inclusă în impozit. În acest moment există un proiect în care costurile de refațadizare sunt împărțite municipalitatea 50% și proprietarii 50%. Pentru cei care refuză acest lucru, primărie va suporta în totalitate costurile de refațadizare, iar diferența va fi recuperată în anii următori. Locuind în zona centrală ai drepturi și obligații și siguranța cetățenilor este mai importantă”, a declarat Tarcea.

Din totalul celor 56 de proprietari supraimpozitați, 11 proprietari și-au făcut partea de refațadizare. Aceștia trebuie să anunțe primăria, vor fi făcute verificări pentru a nu mai fi supraimpozitați și în 2019.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare