8 milioane de euro pentru stabilizarea dealului din TETAROM I

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

În parcul TETAROM I există o problemă gravă, și anume dealul care trebuie stabilizat, în caz contrar, acesta este în pericol să alunece.

Consilierii, nemulțumiți de costurile pentru stabilizarea dealului

Consilierii și-au exprimat nemulțumirea privind costurile ridicate pentru stabilizarea dealului din Parcul TETAROM I.  Președintele Alin Tișe a explicat că aceste lucrări au fost împărțite în două etape. În prima etapă, lucrările de stabilizare au costat 2 milioane de lei, însă după lucrările din prima etapă a fost afectată stabilitatea pădurii, astfel că și costurile au ajuns acum la 8 milioane de euro.

Consiliul Judeţean Cluj a recepţionat, la terminarea acestora în ianuarie 2017, lucrările de stabilizare a versantului nordic al Dealului Hoia – Măsuri minime necesare pentru limitarea efectelor alunecărilor de teren.

Argumentul consilierilor a fost că pe cealaltă parte a dealului se dezvoltă proiecte imobiliare care nu sunt afectate de aceste alunecări.

”De ce nu alunecă terenul și pe versantul dinspre oraș unde se ridică alte construcții?”, se întreabă consilierul Secară

”Discutăm de Parcul Etnografic si de viitoarea dezvoltare a TETAPOLIS, investiția trebuie făcută. Trebuie verificate sumele, dar nu putem avea discuții privind oportunitatea investiției. Daca vine o ploaie mai puternică va veni dealul in jos”, a ținut să precizeze consilierul Călin Tuluc.

Se vor recalcula costurile pentru stabilizarea versantului

Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru le de asigurare a stabilitătii versantului nordic al dealului Hoia s-a aflat pe ordinea de zi a precedentei ședințe de Consiliu județean, dar a fost retras. Alin Tișe a oferit asigurări că se vor verifica din nou costurile.

”Vă vom comunica ce avem legat de acest proiect, si vom căuta o altă variantă de verificare a costurilor. Vom face demersuri pentru ca suma să fie redusă, ulterior se va decide prin vot”, a declarat Alin Tișe

Clădirile pentru extinderea TETAROM I au fost finalizate

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de construire a clădirilor edificate prin intermediul proiectului de extindere și modernizare a Parcului Industrial TETAROM I, iar acum urmează să fie derulată licitația pentru stabilizarea versanților

”La TETAROM I suntem în faza de recepție a celor patru construcții noi, cele trei hale de producție plus o clădire de birouri administrative. Urmează să le predăm TETAROMULUI pentru a le oferi altor firme ce se vor reloca în TETAROM I. În paralel vom începe lucrările de stabilizare a versanților, deoarece acolo avem o problemă cu dealul care vine peste TETAROM. Avem o expertiză tehnică realizată de Universitatea Tehnică, lucrările sunt estimate la 8 milioane de euro, lucrări care se vor face în trei ani. Dacă aceste lucrări nu se vor realiza riscăm ca Muzeul Etnografic și dealul să vină peste parcul TETAROM”, potrivit lui Alin Tișe.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău