Sunteti aici:AdministrativRaed Arafat sfătuiește românii să adapteze sărbătorile cu noul virus. „Cel puțin până la primăvară sau chiar vara anului viitor nu vom sta liniștiți”

Raed Arafat sfătuiește românii să adapteze sărbătorile cu noul virus. „Cel puțin până la primăvară sau chiar vara anului viitor nu vom sta liniștiți”

Publicat in data

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a spus că cel puţin până în primăvara sau în vara anului viitor nu va fi rezolvată problema cu noul coronavirus şi până atunci cetăţenii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul şi să respecte toate normele de combatere și prevenire a coronavirusului.

„Cred că cel puţin până la primăvară sau chiar vara anului viitor nu vom sta liniştiţi, va trebui să învăţăm să trăim cu virusul respectând toate regulile pe care unii şi alţii încearcă să ne convingă să nu le respectăm. Dacă respectăm toate regulile şi renunţăm la anumite aspecte din viaţa noastră temporar fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieşim cu bine când lucrurile vor reveni la cvasi-normalitate, adică către primăvară-vară. Inclusiv preşedintele Franţei a transmis un mesaj că până în vară nu va fi uşor cu virusul SARS-CoV-2. Putem avea momente în care lucrurile să se agraveze, momente în care lucrurile să se stabilizeze, adică să mai avem diferite creşteri, scăderi. Totul depinde de noi şi dacă respectăm regulile şi ce măsuri, ce activităţi reluăm, cum le reluăm, sub ce formă le reluăm, putem să controlăm situaţia şi să nu ajungem la o situaţie foarte dramatică în care nu mai putem face faţă”, a declarat Arafat.

De asemenea, a declarat că sărbătorile de iarnă trebuie adaptate și petrecute cu respectarea tuturor normelor de prevenire. „Sărbătorile de iarnă ar trebui să fie adaptate acestui virus. Ştiu că atunci din nou vom avea foarte mulţi oameni care vor să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca şi cum nu ar fi fost virusul şi nu este nicio problemă. Din păcate, acest lucru va fi imposibil. Va trebui să ne adaptăm modul în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranţa că la anul să putem într-adevăr să revenim cât mai aproape de viaţa normală”, a explicat Arafat.

 

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...