Premierul este revoltat deoarece secțiile ATI sunt în mare parte ocupate. „În ATI nu intră oricine”, afirmă Orban

Ludovic Orban, premierul României, susține că în secțiile de ATI sunt internați oacienți COVID-19 care nu au nevoie de terapie intensivă. Mai mult, a susținut în cursul zilei de azi, în timpul ședinței de Guvern că în ATI „nu intră oricine”.

 

„Nu trebuie să intre în ATI oricine. Există tendința de a interna la ATI bolnavi care nu necesită neapărat terapie intensivă, și atunci trebuie să intre într-o terapie intermediară. Plus operaționalizarea tuturor secțiilor. Nu cum au făcut la Brașov, au deschis spitalul modular și au închis spitalul județean. Or, ei trebuie să crească capacitatea”, a afirmat Ludovic Orban.

 

În momentul actual în marile orașe ale țării secțiile ATI sunt ocupate la capacitate maximă. Astfel, din 1050 de paturi existente, 607 sunt ocupate. Premierului i-a mai cerut Ministrului Sănătății să supravegheze mai bine DSP-urile și să crească capacitatea de testare.

 

„Creşteţi în continuare capacitatea de testare, creşteţi în continuare numărul de paturi la terapie intensivă şi numărul de paturi pentru cazuri intermediare, pentru cei care doresc să se trateze în spital şi nu vor să se trateze într-un loc în care se izolează la domiciliu sau în altă locaţie. În plus, DSP-urile trebuie monitorizate mai atent. Odată ce se emit deciziile de către DSP-uri, privitoare la persoanele care sunt diagnosticate pozitiv, ele trebuie monitorizate, trebuie urmărite. Aici, vă recomand să găsiţi o soluţie – aşa cum am discutat – şi de implicare a medicilor de familie pentru pacienţii, mai ales care au cazuri uşoare, să se asigure o monitorizare a evoluţiei stării de sănătate. Pentru că nu pot numai medicii din spitalele COVID şi suport COVID să asigure monitorizarea stării de sănătate, iar medicii din DSP-uri sunt ocupaţi cu o mulţime de alte lucruri, anchete epidemiologice”, a spus premierul.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii