„Avem un proiect în care puțină lume crede, metroul!” Ce zic Orban, Bode și Boc despre metroul din Cluj-Napoca

Premierul Ludovic Orban, ministrul transporturilor, Lucian Bode, și primarul Emil Boc au fost astăzi prezenți la o conferință de presă unde au prezentat intențiile PNL-ului când vine vorba de infrastructura clujeană. Unul dintre punctele principale, despre care cei trei au dat decalrații a fsot metroul clujean, al doilea din România. „Avem un proiect în care puțină lume crede, metroul”, a declarat premierul Ludovic Orban. 

Declarațiile premierului Ludovic Orban

„Am discutat permanent cu Emil Boc, cu Alin Tișe. Clujul este într-o dezvoltare rapidă și are nevoie de o modernizare a infrastructurii care să țină pasul cu dezvoltarea municipiului și județului. Susținem proiecte de infrastructură importante. Este vorba de centura metropolitană, deste vorba de trenul metropolitan, este vorba de o legătură mai bună cu autostrada. (…) De asemenea, avem un proiect important, curajos, în care puțină lume crede. Mă refer aici la metrou.

Sunt aici ca să vă garantez o implicare totală a guvernului alături de primăria municipiului Cluj-Napoca în realizarea acestui obiectiv care este extrem de important și de util. Traficul, desnitatea în Cluj a atins niște indicatori care fac necesară, eficientă și utilă realizarea unei investiții în cadrul metroului. În primă fază, o linie de metrou pe 16 kilometri. Susținem acest proiect. ”, a declarat premierul Ludovic Orban

Declarațiile ministrului Lucian Bode

„Municipiul Cluj a demonstrat o orientare clară în direcția mobilității urbane durabile, putând fi considerat un model printre orașele din România. De aceea proiectul de metrou este primul care va fi implementat într-un alt oraș după București”, a declarat ministrul Bode.

Declarațiile primarului Emil Boc

„Metroul și trenul metropolitan sunt în studii de fezabilitate, în prag de finalizare astfel încât să le derulăm. Acestea vor permite conectarea, la fel ca la București a gării de aeroport prin trenul metropolitan ca structură existentă cu stații intermediare care vor ajuta și la mobilitate, și la  dezvoltare economică și la creșterea activității Clujului în continuare. Metroul, care în prima etapă va fi Florești-Cluj-Napoca, iar în a doua etapă Gilău-Florești va permite decongestionarea radicală a traficului din municipiu, din zona centrală și să avem și noi un centru al orașului fără mașini”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii