cel mai mare buget

Averile candidaților la Consiliul Județean Cluj: Zeci de mii de euro, mașini scumpe, terenuri, case, bijuterii

Candidații la președinția Consiliului Județean (CJ) Cluj nu se pot plânge de neajunsuri. Conform Ziua de Cluj, care a consultat declarațiile de avere ale celor mai cunoscuți candidați la CJ, majoritatea celor care țintesc șefia județului se pot lăuda cu case, apartamente, terenuri și sume de zeci de mii de euro în conturi.

Candidatul PNL și actualul șef al județului Cluj, Alin Tișe, deține o casă în municipiul Cluj-Napoca și un autoturism Mercedez-Benz, din 2017, care este evaluat la un preț mediu de 50.000 de euro pe site-urile de specialitate. El mai deține bijuterii și ceasuri în valoare de 5.000 de euro. De asemenea, Tișe are un cont bancar la BRD cu suma de aproximativ 15.000 de euro. Venitul acestuia în ultimul an fiscal, a fost de 21.000 de euro, sumă provenită de la conducerea Consiliului Județean Cluj.

Remus Lăpușan, candidatul la președinția Consiliului Județean Cluj din partea PRO România, are în proprietate nu mai puțin de 9 terenuri, cel mai mare fiind de 15.773 m², în satul Berindu, județul Cluj. Acesta mai deține un apartament și o casă în municipiul Cluj-Napoca. Lăpușan are conturi deschise la mai multe bănci, care împreună depășesc suma de 90.000 de euro. Ca președinte director al „Uniqa Asigurări de Viață”, el a avut un venit anual de 97.000 de euro.

Din partea PMP, senatorul Cristian Lungu, deține 3 apartamente și un autoturism Mercedes-Benz. El posedă două conturi curente, la Raiffeisen Bank și la Banca Transilvania în valoare de 110.000 de euro, respectiv 100.000 de euro. Senatorul PMP câștiga anual din indemnizație, 27.000 de euro, iar din închirieri imobiliare, 33.900 de dolari.

Șeful PSD Cluj, Alexandru Cordoș, posedă un teren agricol în municipiul Turda și un teren intravilan în comuna Feleacu. Tot în Feleacu, acesta mai are și o casă de 126 m². Cordoș conduce un Renault Megane și mai are în proprietate bijuterii și tablouri în valoare de 10.000 de euro. Din profesia de cadru univeristar, el a avut un venit anual de 12.000 de euro.

Articolul integral, pe Ziua de Cluj.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii