credit

VIDEO. Boc, la începerea școlii: „Sunt convins că vom avea un an școlar bun, cu performanță pe toate planurile”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis un mesaj video, pe pagina sa de Facebook, cu ocazia începerii noului an școlar.

Edilul a transmis că prioritățile administrației sunt asigurarea siguranței sanitare a elevilor în școli, creșe și grădinițe și asigurarea dotărilor corespunzătoare pentru ca educația să meargă mai departe.

Boc reamintește faptul că Primăria a investit peste 9 milioane de euro pentru dotarea școlilor cu echipamente medicale și de protecție, cu dotarea școlilor cu echipamente de IT, pentru desfășurarea învățământului în format online sau hibrid. De asemenea, o parte din acești bani au mers și către investițiile clasice, precum dotarea cu mobilier sau reparațiile la școli, creșe și grădinițe.

Mesajul transmis de Emil Boc:

„Dragi clujeni, dragi români,

Începem un nou an școlar. Începem un nou an școlar în cele mai complicate vremuri poate din ultima sută de ani și cu siguranță în cele mai grele condiții de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Prioritățile noastre în acest moment sunt legate direct de asigurarea siguranței sanitare a elevilor în școli, creșe și grădinițe și de asigurarea dotărilor corespunzătoare pentru ca educația să meargă mai departe.

În acest sens, am investit în acest an peste nouă milioane de euro pentru ceea ce înseamnă dotarea școlilor cu echipamente medicale și de protecție, cu dotarea școlilor cu echipamente de IT, pentru desfășurarea învățământului în format online sau hibrid. De asemenea, pentru dotarea cu mobilier, pentru reparațiile la școli, creșe și grădinițe.

De asemenea, am extins programul autobuzelor școlare de la 12 la 14 trasee, astfel încât astăzi aproape orice cartier al orașului este conectat cu educația și cu transportul elevilor la școală. Nu în ultimul rând aș menționa continuarea politicilor legate de bursele școlare. La fel ca și până acum, toți elevii care vor avea peste 8,50 vor primi bursă și vom continua susținerea facilităților de transport gratuit la școală.

La fel ca în fiecare an, 20%, cel puțin, din banii pe care îi plătesc clujenii prin impozite și taxe merg în educația copiilor noștri. Spun aceste lucruri pentru că, împreună cu dumneavoastră, am dus Clujul pe primul loc în materie de educație. Clujul este pe primul loc la examenul de capacitate, la examenul de bacalaureat, la examenul de titularizare a profesorilor. Este o adevărată citadelă culturală și școlară.

Recent, Clujul a intrat într-o finală extrem de selectă și am ajuns în primele șase orașe din Uniunea Europeană în competiția pentru Capitala Europeană a Inovării. Acolo, am depășit zeci de orașe din Uniunea Europeană și deja ne-am asigurat un premiu de 100.000 de euro intrând în această galerie selectă, cu Valencia, cu Viena și cu alte orașe remarcabile din Uniunea Europeană.

Spun asta pentru a vă reaminti că împreună am reușit și vom reuși și de această dată să trecem peste această pandemie.

Dragi clujeni,

Împreună am reușit să creăm un eco-sistem al performanței la Cluj. Sunt convins că și de această dată, acționând împreună, cu calm, responsabilitate și profesionalism, putem trece peste această pandemie și putem continua educația copiilor noștri. Refuz ideea unei genereații pierdute din cauza pandemiei.

Sunt convins că vor apărea probleme delicate în perioada următoare, dar, repet, bazându-ne pe colaborarea dintre noi, echipe medicale, echipe administrative, părinți, profesori, vom putea depăși orice situație care va apărea în viața noastră educațională și școlară. Așa cum înaintașii noștri, acum 100 de ani, în plină gripă spaniolă, nu au avut frică și au organizat Marea Unire de la Alba Iulia, sunt convins că și noi acum, în acest secol al tehnologiei, vom reuși să trecem peste obstacolele pe care le avem și să continuăm procesul educațional.

Vă doresc tuturor să aveți încredere în educația copiilor noștri, vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut și faceți pentru minunatul nostru oraș și sunt convins că vom mai avea un an școlar bun, cu note bune pentru elevi și cu performanță pe toate planurile.

Un an școlar bun tuturor! Vă mulțumesc!”

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii