Trei noi mari clădiri de birouri vor răsări la Cluj-Napoca până la finalul lui 2021

Dezvoltatorii de proiecte office nu țin cont de criza provocată de pandemie, iar pentru anul acesta și cel viitor sunt programate pentru finalizare trei mari construcții, la Cluj-Napoca, ce vor servi drept clădiri de birouri.

Astfel, în oraș ar urma să apară clădiri de la Banca Transilvania (16.000 mp), Record Parc (11.500 mp) și Cluj Business Center (8.700 mp), care vor aparține de următorii investitori: BT (preconizat spre finalizare în 2021), Speedwell și Felinvest (ambele în 2020), potrivit unui raport al companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox (CWE).

Piața birourilor din București și din marile orașe regionale – Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov – continuă să se dezvolte, investitorii locali și străini având în construcție sau în curs de livrare proiecte cu o suprafață de 500.000 de mp ce vor fi date în folosință în următoarele 16 luni.

„Nevoia de construcții moderne, de calitate, cu o poziționare atractivă, nu va dispărea odată cu pandemia Covid-19, fie că vorbim de spații de birouri, rezidențiale sau comerciale.

Atât dezvoltatorii, cât și băncile și investitorii, înțeleg că vorbim doar de o regândire a modului în care spațiile de birouri vor fi folosite, nu de o lipsă a nevoii de astfel de spații, motiv pentru care activitatea a continuat într-un ritm susținut pe toate șantierele mari, atât în București, cât și în țară.

Un semn al încrederii în potențialul pieței locale de birouri este dat și de faptul că dezvoltatori precum Speedwell sau Iulius Group au început construcția unor noi proiecte chiar în această perioadă, în București și Timișoara, respectiv în Iași, în timp ce băncile continuă să finanțeze acest sector, iar piața tranzacțiilor a rămas activă”, spune Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency la CWE.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii