Acasă Administrativ Tarifele pentru deșeuri vor crește cu 25%, la Cluj-Napoca

Tarifele pentru deșeuri vor crește cu 25%, la Cluj-Napoca

Consiliul Local Cluj va aproba în şedinţa de joi, 20 august 2020, creșterea tarifelor pentru deșeuri cu încă 25%, scrie Ziua de Cluj.

Aşadar, de la 10,92 lei/ persoană se ajunge la 14,43 lei/persoană, doar dacă deșeurile sunt sortate. Dacă nu, operatorul poate percepe o sumă cu 25% mai mare. Personele juridice vor plăti 125,37 de lei/metru cub.

De asemenea, deşeurile voluminoase de mobilier se vor ridica cu 32.21 lei/ mc în cazul persoanelor fizice şi cu 51.37 lei/mc în cazul celor juridice. Materialele din construcţii se vor ridica cu 37.02 lei/mc, respectiv 53.45 lei/mc. Deşeurile reciclabile (hârtie, carton, sticlă, plastic şi metal) nu se plătesc.

„Cei doi operatori (Rosal şi Bratner) au solicitat modifiarea tarifelor pentru activităţile de salubritate stradală şi menajeră, datorită faptului că s-au modificat cheltuielile cu sortarea şi depozitatea finală a deşeurilor în Celula 1, ca urmare a tarifelor de operare CMID, comunicat de Consiliul Judeţean. Tariful total de operare CMID este de 257.36 lei/tonă fără TVA”, se arată în HCL. Mai multe detalii, aici.

Amintim că, luna trecută, Consiliul Judeţean Cluj a câştigat procesul în care firma bucureşteană Eco Sud a contestat licitația pentru desemnarea unui operator care să administreze centrul de depozitare al deșeurilor (CMID). Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă. Acum, administrația județeană trebuie să obțină autorizația integrată de mediu, pentru ca RADP să înceapă să depoziteze deșeurile în cadrul noului centru.

Investiția „Centrul pentru Managementul Integrat al Deșeurilor” are o valoare de aproximativ 70 de milioane de euro, fiind realizată de Consiliul Județean și cofinanțată din fonduri europene. Centrul realizat la Cluj este cel mai mare de acest tip din România, având o capacitate de depozitare de peste 1,5 milioane de metri cubi de deșeuri.Obiectivul va asigura depozitarea, în condiții ecologice, a deșeurilor menajere de pe teritoriul întregului județ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version