garaje demolate

350 de garaje vor dispărea din Mănăștur

Primarul Emil Boc a anunțat că proiectul de demolare a garajelor continuă. Astfel, în Mănăștur vor fi dărâmate 350 de garaje, iar în locul acestora vor fi amenajate două parkinguri.

Parking în Mănăștur pe strada Primăverii și pe strada Mogoșoaia

Boc a declarat că s-a discutat în comisia de urbanism construirea a două noi parkinguri în Mănăștur, pe strada Primăverii și pe strada Mogoșoaia.

”În comisia de urbanism am discutat despre două proiecte mari de parkinguri, pe strada Primăverii și pe strada Mogoșoaia unde vor dispărea 350 de garaje. Deja situația juridică este clară. Acum se discută forma, modul de amplasare a parkingurilor”, a declarat Boc.

Specialiștii au propus două soluții pentru parkinguri

Potrivit primarului au fost înaintate două propuneri în ceea ce privește noile parkinguri, fie parkinguri de dimensiuni mai mari, fie mai multe de dimensiuni mai mici.

”Au fost două soluții degajate în comisie. S-a dat un termen de trei săptămâni pentru a se reveni în urma solicitărilor cetățenilor cu proiecte alternative de locuri de parcare ș parkinguri. Este o propunere care vizează un parking monolit cu o structură de trei-patru etaje care să aibă 300-400 de locuri sau o altă alternativă de a avea mai multe parkinguri mai mici, demisol, parter și etaj pe aceiași suprafață astfel încât să respectam calitatea mediului și spațiul urban. Urmează specialiștii să se pronunțe, să vină cu o soluție, să analizăm apoi implicațiile cu privire la dreptul de proprietate, deoarece ar însemna să se extindă și pe alte locații pe care nu le-am avut în vedere în momentul când am stabilit amenajarea parkingului pe locația actualelor garaje. După trei săptămâni vom intra în comisia de urbanism cu cele două locații, dar și cu altele în prezența cetățenilor care au fost la dezbatere în comisia de urbanism”, potrivit lui Boc.

Edilul a precizat că identificarea locațiilor pentru a construi noi parkinguri continuă.

”Există în studiu o locație pentru un parking în zona Între Lacuri. Se fac acum toate demersurile juridice”, potrivit primarului.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii