D.G.A.S.P.C. Cluj

Alin Tișe acuză Guvernul PSD că sabotează dezvoltarea județului

Alin Tișe afirmă faptul că Guvernul PSD, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj, în mod tendențios și cu scopul evident al sabotării județului Cluj, dorește obținerea ilegală a unor terenuri care în prezent sunt proprietatea județului Cluj, fiind folosite ca și platformă de garare pentru aeronave.

”Consiliul Județean Cluj se va lupta în Tribunal până la capăt pentru ca acest demers de sabotare a investițiilor din Cluj să nu aibă succes. Mincinoșii de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj au afirmat că nu doresc terenul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj. Iată dovada minciunii: acțiunea formulată la Tribunalul Cluj prin care aceștia vor să ia terenul din proprietatea Consiliului Județean Cluj și din administrarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj. Problema de inventar este doar un pretext, care nu se rezolvă cerând proprietatea terenului”, afirmă Alin Tișe

Tișe îi cere prefectului să intervină

Alin Tișe i-a solicitat

”Solicit Prefectului PSD Gheorghe Vușcan să intervină în regim de maximă urgență pentru a cere Direcției Agricole să oprească procesul prin care aceasta cere terenul de la Consiliul Județean, blocând în acest fel dezvoltarea Aeroportului clujean și să rezolve problema de inventar (cum susțin ei) printr-o altă procedură administrativă sau de radiere din inventar în instanță.  Vă solicităm să interveniți în regim de maximă urgență și să opriți procesul prin care Direcția Agricolă dorește să fure terenul de 12.000 mp care astăzi este în proprietatea județului Cluj și în administrarea Aeroportului clujean. Prin proces se dorește preluarea acestui teren de către statul român prin Ministerul Agriculturii și darea lui în administrarea Direcției Agricole a Județului Cluj. Guvernul PSD poate soluționa problema de inventar pe cale administrativă și nu pe calea unei acțiuni în revendicare care va duce la pierderea terenului și a platformei pentru aeronave de către județul Cluj Conducerea executivă-politică a Consiliului Județean Cluj va solicita săptămânal prin somație publică și nu va mai participa la nicio acțiune a Prefecturii Cluj până când nu va fi oprit procesul de revendicare prin care se dorește preluarea abuzivă a terenului Aeroportului”, i-a transmis Alin Tișe

Mai mult decât atât, președintele Alin Tișe afirmă că investițiile în modernizarea drumurilor județene sunt blocate-întârziate de către anumite instituții deconcentrate conduse de oameni numiți de PSD, față de care Consiliul Județean Cluj va lua poziție fermă în curând.

Ce spune PSD?

PSD Cluj îi solicită domnului Alin Tișe să revină la un comportament public decent, potrivit funcției pe care o ocupă, și să înceteze să mai trateze problemele administrative ale județului strict politic-populist.

„Îi sugerez domnului Alin Tișe să nu se mai scufunde politic în subiecte administrative pe care nu le stăpânește. Știu că este supărat că a pierdut competiții politice serioase în PNL dar asta nu înseamnă că trebuie să se răzbune pe instituții sau alte partide” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Pentru a-i îndrepta atitudinea greșită și comportamentul dilentant din ultimele zile PSD Cluj îi sugerează să mediteze la următoarele aspecte:

„Instituția Direcției Agricole a întreprins demersuri pe lângă Consiliul Județean Cluj pentru clarificarea situației, însă această din urmă instituție a rămas în pasivitate. Există în acest sens multiple adrese pe care Direcția pentru Agricultură Cluj le-a transmis către Consiliul Județean Cluj pentru rezolvarea situației imobilului, adrese care nu au avut niciun rezultat!
Menționăm că prin adresa 743/16.03.2012 DAJ Cluj oferă suprafața  în discuție Aeroportului Cluj.

Dată fiind pasivitatea Consiliului Județean Cluj, Direcția pentru Agricultură Cluj nu a avut nicio altă alternativă decât promovarea unui litigiu, astfel încât instanța de judecată să clarifice situația imobilului  nefolosit de fapt  pentru agricultură din anul 1990.

Din punct de vedere legal, există o obligație de a clarifica situația tuturor bunurilor aflate în inventarul contabil, aspect pe care președintele Consiliului Judetean Cluj ar trebui să îl cunoască dacă ar fi jurist.
Consiliul Județean nu a demarat nici o acțiune în acest sens și culmea culmilor acuză Direcția Agricolă de blocarea investițiilor la aeroport.

Nu putem înțelege cum anticipează Consiliul Județean Cluj promovarea unor investiții pe un teren care, potrivit Cărților Funciare, și Hotărârilor de Guvern privind inventarul bunurilor publice, are doi proprietari diferiti.

Este regretabil faptul că reprezentanții Consiliului Judetean Cluj, deși sunt în culpă și nu au întreprins niciun demers pentru soluționarea problemei, și acuză tocmai instituția care încearcă găsirea unei soluții legale și temeinice. Credem că dacă președintele Tișe ar fi avut studii juridice nu s-ar fi ajuns în această situație” a declarat dl. Ilarie Ivan. Președintele departamentului de Agricultură al PSD Cluj.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii