Sunteti aici:AdministrativPrimăria va moderniza pasajul Nod N după 41 de ani

Primăria va moderniza pasajul Nod N după 41 de ani

Publicat in data

Pasajul Nod N reprezintă legătura locală dintre cartierele Mănăștur și Grigorescu și are o vechime de la punerea în funcțiune de 41 de ani, timp în care nu s-au făcut decât reparații minore la cale și trotuare. Pasajul supratraversează Calea Florești-DN1, fiind situat pe Bd 1 Decembrie 1918 și are deschiderea de 33 m. În profil transversal, pasajul are partea carosabilă de lățime 18.60 m, pista de cicliști 2.10 m lățime, trotuare 1,50+1.65 m lățime. Lungimea totală a pasajului este de 51.30 metri.

Prin proiect se propune executarea următoarelor lucrări de intervenție:

Se vor îndepărta complet calea, hidroizolația, bordurile și trotuarele existente. Se va executa o placă de suprabetonare din beton armat de grosime variabilă peste grinzi. Se va aplica pe toată lățimea podului o hidroizolație performantă, cu stabilitatea la temperatură conform caietului de sarcini. Se vor monta borduri de granit. Se vor reface trotuarele. Parapeții pietonali vechi, necorespunzători vor fi îndepărtați și se vor înlocui cu parapeți de siguranță noi și vor fi prevăzute panouri fonoabsorbante.

Valoarea totală a investiției, fără TVA este de 4.5 milioane de lei. Iar durata de realizarea a investiției este de 9 luni.

Finanțarea obiectivului se face din foncurile bugetului și alte fonduri legal constituite cu această destinație.

Pasajul Nodul N, cea mai aglomerată șosea din România

Primarul Emil Boc susține că intrarea în Cluj-Napoca dinspre Florești, la pasajul Nodul N, este cea mai aglomerată șosea din țară.

”Tronsonul DN 1 la vest de Cluj-Napoca (intrarea dinspre Oradea) este mai aglomerat (MZA pentru zilele lucrătoare = 58.660) decât cea mai aglomerată arteră de intrare din București, DN 1 dinspre Otopeni, la ultimul recensământ național de circulație al CNADNR (MZA_2010 = 54.135). Conform măsurătorilor efectuate de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în data de 13 noiembrie 2015, s-a înregistrat un vârf de 74.258 de vehicule pe acest tronson, valoare cu mult superioară oricărei valori înregistrate anterior pe tronsoanele de drumuri naționale și autostrăzi din România”, a declarat Boc.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...