Strada Soporului

Clujenii de pe strada Triajului așteaptă de peste 9 ani asfaltarea străzii

Locuitorii de pe strada Triajului fac de ani de zile solicitări către Primăria Cluj-Napoca pentru ca strada lor să fie asfaltată. Este o stradă unde se poate face off-road remarcă locuitorii ei.

”Se poate, va rog, sa imi spuneti cand va fi asfaltata strada Triajului din Cluj Napoca? Din numeroasele articole de ziar care atesta starea dezastruoasa a drumului am aflat de statutul juridic incert al acestei strazi si faptul ca apartine de CFR. In urma unei petitii catre Ministerul Transporturilor, acesta confirma ca apartine de CFR, dar si ca Primaria Cluj Napoca are la indemana un demers pe care il poate initia ca aceasta strada sa fie trecuta in incidenta ei si sa poata fi asfaltata. Acest demers a fost deja finalizat cu succes in cazul parcului Tetarom din aceeasi zona (granita Cluj Napoca cu Baciu) si as vrea sa stiu cand se va face acelasi lucru si pentru aceasta strada care a ajuns la limita parcticabilitatii? ”, semnalizează un locuitor de pe strada Triajului.

Locuitorii și-au reparat singuri strada

În 2015 familiile și societățile comerciale de pe strada Triajului au pus mână de la mână și au pietruit singuri strada. Primăria Baciu a venit în sprijinul oamenilor cu câteva maşini de piatră, un buldoexcavator şi un cilindru pentru tasare.

”În anul 2015 am strans bani cei care locuim in zona pentru a ne repara singuri strada, nu este normal asa ceva!”, potrivit unui clujean.

Strada se află în concesiunea Companiei de Căi Ferate

Primăria Cluj-Napoca a transmis faptul că a făcut toate demersurile pentru ca strada să fie preluată de către municipalitate, însă nu s-a materializat această cerere.

”Municipalitatea a solicitat Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Regioanal CF Cluj, transferul dreptului de proprietare, cu titlu gratuit, privind terenul aferent Parcului Feroviarilor şi a străzii Triajului din municipiul Cluj-Napoca”, potrivit municipalității.

Cale de acces spre Cheile Baciului

Dincolo de doleanța celor care locuiesc sau muncesc în acea zonă, strada reprezintă calea de acces spre aria protejată, Cheile Baciului.

Aceasta strada nu reprezinta doar drama „off-road” a celor 40 de familii din Cluj-Napoca, ci si ingreunarea accesului la Cheile Baciului, o arie protejata de interes national (chei sapate in calcare eocene, cu o deosebita importanta geologica) ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip mixt), situata partial pe teritoriul administrativ al orasului Cluj-Napoca insa abandonata total de Emil Boc” a  declarat Horia Nasra, presedinte interimar al PSD Cluj.

”As dori sa stiu cand va fi asfaltata stradaTriajului (de la triaj Baciu inspre Cheile Baciului) avand in vedere ca apartine de primaria municipiul Cluj. Strada este folosita atat pentru accesul catre societatile comerciale sau locuitori din zona cat si pentru situl arheologic Cheile Baciului”, a declarat un clujean.

Strada se află în comuna Baciu, dar se află pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca. În acest moment strada se află în subordinea Ministerului Transporturilor, iar Primăria ar trebui să facă o solicitare de preluare pentru a putea interveni cu lucrări de modernizare.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii