Bugetul municipiului Cluj-Napoca a fost votat. Opoziția a citit mesaje scrise de la partid

Bugetul consiliului local Cluj-Napoca pe anul 2017 a fost aprobat azi ce către consilierii locali. Așa cum era de așteptat, s-a votat încolonat, consilierii PNL și UDMR, fiind mulțumiți de prezentarea făcută de primarul Emil Boc.

Cei patru consilieri PSD și ALDE, cei care reprezintă opoziția în Consiliu local s-au remarcat prin citirea a două mesaje transmise de la partid. Primarul Emil Boc a fost acuzat că unele proiecte se tot regăsesc pe lista investițiilor, dar nu s-a făcut nimic pentru realizarea lor.

”Sunt aceleași proiecte, ceea ce dovedește că repetiția este mama studiului. Hârtia suportă orice, dar am avea nevoie de proiecte realizate. Proiectele sunt câștigate de firme cu probleme care nu le duc la îndeplinire, sau sunt realizate cu mari întârziere”, a fost mesajul transmis de Adrian Mureșan.

Răspunsul primarului a fost că birocrația ține proiectele în loc, asta chiar dacă multe dintre proiecte nu au fost demarate nici măcar la nivelul de studii.

”Cetățenii vor ca lucrurile să se realizeze cât mai repede dar nu putem evita parte de birocrație. Proiectele nu lâncezesc ci doar își urmează cursul legal”, a declarat Boc.

Proiectul de hotărâre privind bugetul a fost aprobat cu 20 de voturi pentru 4 abțineri ale consilierilor PSD+ALDE.

Bugetul Clujului are o valoare de 298.959. 727 euro (1.350.999.000 lei) din care 200.779.819 euro (907.324.000 lei) de reprezintă bugetul de funcționare, iar bugetul de dezvoltare este 98.179.907 euro (443.675.000) de milioane de euro. Comprativ cu anul 2016, acesta este mai mare cu 16%.

Principalele priorităţi pentru anul 2017
 1. Demararea unui nou program multianual de modernizare a infrastructurii rutiere care să cuprindă şi străzile din noile extinderi ale oraşului.
 2. Introducerea în circulaţie a 8 noi troleibuze şi achiziţia publică a altor mijloace de transport în comun noi: 50 de autobuze, 6 garnituri de tramvai şi 10 autobuze electrice.
 3. Crearea de benzi dedicate pentru transportul în comun pe axa est-vest, între Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi Calea Moţilor.
 4. Menţinerea gratuităţilor la transportul în comun pentru pensionari, studenţi şi elevi.
 5. Finalizarea unui parking suprateran şi începerea lucrărilor de construcţie la cel puţin 3 noi parkinguri.
 6. Pentru cartiere curate, se vor iniţia lucrările de amenajare a primelor 40 de platforme subterane de colectare selectivă a deşeurilor menajere.
 7. Atragerea de finanţări europene pentru reabilitarea termică a cel puţin 30 de noi blocuri.
 8. Finalizarea etapei a doua a reabilitării Pieţei Unirii şi pietonalizarea laturii de vest.
 9. Dezvoltarea unui sistem public de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, bolnave, vulnerabile sau singure.
 10. Deschiderea unei creşe pe str. Donath nr. 238, începerea construcţiei unei creşe pe str. Gr. Alexandrescu nr. 47A şi modernizarea creşei de pe Septimiu Albini nr. 91.
 11. Menţinerea alocărilor pentru educaţie prin investiţii în şcoli, oferirea de burse sau programul „Şcoală după şcoală”.
 12. Extinderea capacităţii Sălii Polivalente la peste 9.300 de locuri, urmând să găzduim Campionatele Europene de Gimnastică şi o grupă a Campionatului European de Baschet Masculin.
 13. Susţinerea activităţilor culturale, sportive şi religioase din municipiu cel puţin la nivelul anului anterior. În anul 2017 începem implementarea programului cultural derulat de Casa Municipală de Cultură şi de Asociaţia „Centrul Cultural Clujean”.
 14. Digitalizarea activităţii administraţiei. Orașul nostru va fi gazda celui mai important eveniment internaţional în domeniul inovării susținut de Comisia Europeană, Conferinţa „Open Innovation 2.0”.
 15. Amenajarea a 3 noi parcuri pentru câinii cu stăpân şi extinderea Centrului destinat câinilor comunitari de pe strada Bobâlnei.
 16. Realizarea unui patinoar artificial în Parcul Central „Simion Bărnuţiu”.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii