Primăria Cluj-Napoca va achiziționa două chioșcuri în Piața Unirii cu 90.000 de euro

Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat închirierea prin licitație publică a teraselor ce vor fi amenajate pe latura pietonală a Pieței Unirii și în incinta Bazei Sportive din Gheorgheni.

Unul dintre obiectivele majore ale municipalității clujene este acela de identificare a modalităților de creștere a gradului de atractivitate a municipiului Cluj-Napoca. În cadrul acestora se înscrie amplul proiect de revitalizare a Pieței Unirii, față de care s-a demarat etapa a doua de amenajare și modernizare a acesteia. În cadrul acestui proiect, latura vestică a Pieței Unirii devine zonă pietonală, fiind prevăzută cu multiple elemente de mobilier urban, inclusiv cu două chioșcuri multifuncționale și 12 terase de alimentație publică.
Cele două chioșcuri multifuncționale vor fi identice, cu o formă compactă și vor avea ca și dotări: curent electric, apă potabilă, aer condiționat. Destinația acestora se propune să fie cea de comercializare presă-carte, flori, suveniruri. Chioșcurile și terasele vor fi închiriate prin organizarea de licitații publice.

Prețul de pornire pentru închirierea teraselor este de 42 lei/mp/lună. Această sumă este similară prețului de pornire a licitațiilor publice ce au ca obiect închirierea terenurilor aferente teraselor amplasate în celelalte zone pietonale din centrul municipiului. Perioada de închiriere va fi de trei ani fără posibilitate de prelungire. În cazul chioșcurilor multifuncționale, prețul de pornire a licitației publice este de 2206/lună/chioșc.

Valoarea unui chioșc este de 206.136 lei (aprox 45.000 de euro) iar suprafața este de 3,5 m x 2,7 m= 9,45 mp.

Consilierul local PSD, Dan Morar a atras atenția asupra faptului că această sumă este foarte mare pentru un chioșc de 9.45mp.

Lucrările la latura vestică a Pieței Unirii au început deja

Lucrările de modernizare a Pieței Unirii au început luni, 20 februarie 2017, pe latura vestică. De la această dată, circulația rutieră va fi închisă total, deoarece zona va deveni pietonală.

Lucrările se vor finaliza la sfârșitul lunii mai 2017 și vor consta in reamenajarea trotuarului și carosabilului, în vederea redării acestuia circulației pietonilor.

Licitație pentru terase amplasate în incinta Bazei Sportive Gheorgheni

Complexul de Agrement-Bază Sportivă Gheorgheni devine zonă de agrement, fiind prevăzut cu multiple terenuri de sport și locuri de joacă pentru copii, în incinta complexului fiind cuprinse și patru spații comerciale moderne cu terasele aferente destinate alimentației publice. Prețurile de pornire pentru cele patru spații sunt de: 4881, 01 lei/lună, 4565,28 lei/lună, 4196,94 lei/lună, 3512,87 lei/lună. Durata de închiriere va fi de trei ani fără posibilitate de prelungire.

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii