Clădire de pe strada Horea, pericol public pentru clujeni

Un clujean a semnalat faptul că o clădire de pe strada Horea reprezintă un pericol pentru cetățeni, deoarece se desprind bucăți de tencuială. Potrivit reclamantului, situația datează de mai mult timp, dar până acum nu s-a întreprins nicio măsură pentru soluționarea acesteia.

”Clădirea se află pe str. Horea nr. 2 (colt cu Dacia). Am făcut o sesizare și acum o lună. Mi s-a mulțumit pentru sesizare. Eu speram să se întâmple ceva, să se îngrădească zona. Nimic. Acum câteva zile am sunat la Poliția Locală unde le-am explicat situația. Mi s-a spus ca se va trimite un echipaj în zona. Până acum nu s-a întâmplat nimic. Trecătorii încă riscă să se trezească cu o cărămidă în cap. Ce-i de făcut? De unde putem face rost de niște garduri metalice să îngrădim noi zona? Dacă ați văzut pe undeva prin oraș ramase de la vreun eveniment, sa le mutam noi pe Horea” a menționat clujeanul

Proprietari indiferenți

În ciuda numeroaselor sesizări făcute de municipalitatea clujeană, unii proprietari refuză să realizează lucrări de refațadizare, chiar dacă imobilul în care locuiesc reprezintă un pericol. Anul trecut municipalitatea a transmis somații pentru demararea lucrărilor, iar cei care nu s-au conformat vor plăti impozit majorat cu 500%. Această măsură a determinat zeci de alte procese intentate Primăriei de către proprietarii nemulțumiți, chiar dacă necesitatea refațadizării este iminentă.

Lucrări de întreținere executate de Primărie

Anul trecut, deoarece situația devenise deja foarte gravă, Primăria Cluj-Napoca a demarat lucrări de întreținere la clădirile deteriorate. Acestea însă sunt foarte multe și doar lucrările de refațadizare pot rezolva problema pe termen lung.

”Pompierii au mers cu o mașină specială prin centru și au dat jos bucățile de pe fațadelw care erau instabile. Anul trecut în fața mea i-a căzut în cap unui copil o bucată de tencuială pe strada Avram Iancu”, a semnalat un clujean

Lai multe bucăți din clădirile istorice aflate într-o stare de degradare au început să se desprindă, punând în pericol viața cetățenilor. Din acest motiv, Primăria Cluj-Napoca a luat decizia să elimine o parte dintre elementele decorative, cele care pun în pericol viața clujenilor.

Primăria muncipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” și Comisia Zonală pentru Protecția Monumentelor au demarat o acțiune preventivă de verificare și înlăturare a tuturor  elementelor decorative și de construcție ale imobilelor deteriorate din centrul istoric al municipiului. Scopul acțiunii este de a oferi siguranță cetățenilor, în condițiile în care toți proprietarii acestor imobile au fost deja somați cu privire la obligațiile legale pe care le au de a demara lucrări de reabilitare a fațadelor imobilelor pe care le dețin, dar, din diferite motive nu au făcut încă demersurile fizice de reabilitare.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii