Iohannis prezidează ședința Consiliului Superior al Magistraturii

Președintele Klaus Iohannis va prezida ședința CSM ce are pe ordinea de zi un singur punct, avizul pentru Proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Evident, avizul este acum inutil, având în vedere faptul că Ordonanța a fost adoptată deja.

Poziția Consiliului Superior al Magistraturii față de adoptarea, de către Guvernul României, a proiectului de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea codurilor penale

Având în vedere adoptarea, în ședința Guvernului din seara zilei de 31.01.2017, a Proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, anterior consultării corpului profesional și avizării de către Consiliul Superior al Magistraturii, conform dispozițiilor art.38 alin. (3) din Legea nr.317/2004,

Consiliul Superior al Magistraturii precizează că solicitarea Ministerului Justiției, transmisă Consiliului la data de 31.01.2017, în jurul orelor 17.00, de avizare a Proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, nu reprezintă o intenție reală în obținerea avizului prevăzut de lege.

Anterior ședinței Guvernului din seara zilei de 31.01.2017, ministrul justiției fost personal înștiințat și invitat să participe, în calitate de membru de drept al CSM, la ședința Plenului convocată de urgență pentru data de 01.02.2017, ora 9.00, tocmai pentru analizarea și dezbaterea solicitării de avizare.

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că adoptarea proiectului în condițiile menționate reprezintă o nesocotire gravă a dispozițiilor legale în materia avizării și a punctului de vedere pe care Plenul CSM avea abilitarea legală de a-l exprima.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii