lucrari drumuri judetena

20 de sectoare de drumuri județene, reabilitate cu fonduri europene

Consiliul județean Cluj a aprobat azi nouă proiecte de hotărâre ce vizează modernizarea a 20 de sectoare de drumuri județene.

331 de km de drumuri, finanțati din fonduri europene

Cele 20 de tronsoane, în lungime totală de 331 de km, fac parte din rețeaua extinsă de drumuri aferente Proiectului Strategic „Traseu Regional Transilvania de Nord”, și vor fi finanțate din fonduri europene.

Luni, 16 iulie, se deschide linia de finanțare, iar proiectele se aprobă în ordinea depunerii cererilor, pe principiul „primul depus, primul evaluat”. Am făcut tot ceea ce ținea de noi pentru ca toate cele nouă rute județene propuse în cadrul Traseului Regional Transilvania de Nord să poată fi depuse chiar din prima zi. În acest fel, vor crește șansele de o obține o nouă finanțare nerambursabilă semnificativă, de peste 56 de milioane de euro, și de a asigura, astfel, o economie considerabilă la bugetul județului Cluj“, a declarat președintele Alin Tișe.

Consiliul Județean urmărește accesarea, prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, a sumei considerabile de 260.328.648 lei, ceea ce reprezintă aproximativ 35% din suma totală alocată apelului național de proiecte, în cuantum de 162.443.563,74 euro.

Prin modernizarea și reabilitarea celor nouă trasee județene Consiliul Județean Cluj urmărește îmbunătățirea condițiilor de viață și siguranță a cetățenilor din zonele vizate, înlăturarea restricțiilor de circulație existente în acest moment, facilitarea accesului în condiții normale de confort şi securitate, asigurarea scurgerii apelor pluviale în lungul drumului, etc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare