17 treceri de pietoni din Cluj-Napoca vor fi suprailuminate

Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat azi un proiect ce vizează suprailuminarea a 17 treceri de pietoni nesemaforizate din municipiu.

Investiția ”Iluminatul trecerilor de pietoni nesemaforizate etapa I” presupune amplasare unor aparate de iluminat echipate cu tehnologie LED în dreptul următoarelor treceri de pietoni: strada Lunii în dreptul Hotelului Golden Tulip, str Lunii intersecție cu str E. Ionesco, str Penna intersecția cu str Primăverii, str Câmpului în față la Kaufland, B-dul 1 Decembrie 1918 în fața podului metalic, str. Pasteur la intersecție cu str. Viilor, Pod Locomotivei la Autogara Beta, str. Dâmboviței intersecție cu Tribun Vlăduțiu, Calea Turzii mai jos de strada Bună Ziua, strada Brâncuși intersecție cu strada A. Sever, str. Bucium stație CTP, Str. Primăverii stație CTP Sirena, str. Liviu Rebreanu intersecție cu Str. Albac, str. Albac la Piața Hermes, str. Mamaia pod Elisabeta, str. Fântânele intersecție cu strada Petuniei, str. Mirăslău în fața la Profi,  str. Bucegi în dreptul nr.4, str. Bucegi în dreptul nr.12.

În zonele studiate nu există sistem de iluminat dedicat pentru trecerile de pietoni.

Pe fiecare parte a trecerilor de pietoni se va monta câte un stâlp echipat cu aparat de iluminat. Stâlpii se vor monta înaintea trecerii de pietoni din direcția de deplasare a traficului, iar aparatele de iluminat se vor orienta spre pietonii aflați pe trecere, pentru obținerea unui contrast pozitiv între fundalul întunecat și pieton.

Obiectivul prezentei investiții este creșterea nivelului iluminatului public din preajma trecerilor de pietoni pentru creșterea siguranței cetățenilor angajați în traversarea străzii , creșterea nivelului de siguranță a circulației rutiere și creșterea eficienței energetice prin utilizarea de senzori și în mod experimental a panourilor fotovoltaice pentru una din trecerile de pietoni propuse.

În prima etapă se vor suprailumina 17 din cele 636 de  treceri de pietoni nesemaforizate din municipiu.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare