drum Dabaca Panticeu

Se asfaltează drumul Dăbâca-Panticeu

Lucrările de întreţinere curentă şi periodică pe drumul județean 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu luau intrat în faza de asfaltare.

Sunt lucrări extrem de importante întrucât drumul județean 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu face joncţiunea cu drumul naţional DN 1C. Odată finalizate, locuitorii din zonă vor beneficia de un acces mai rapid şi mai facil către drumul național. Acest fapt va crea noi oportunități de dezvoltare a acestui areal“, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Lucrările constau în reciclare in situ, respectiv aşternerea unui strat de balast în grosime de 20 de centimetri, cu cilindrare, şi reciclarea cu adaos de ciment şi lianţi în grosime de 15 centimetri din stratul de balast pe un sector de drum în lungime de 9,3 kilometri. Concomitent cu lucrările de stabilizare a stratului de balast, au fost demarate lucrări de aşternere de covor asfaltic în grosime de 6 centimetri, în condiţiile realizării unei căi de rulare cu o lăţime de 5,5 metri.

În această etapă, a fost deja aşternut stratul de covor asfaltic pe o lungime de 1,5 kilometri, pe ambele sensuri. De asemenea, pe aproximativ un kilometru pe un sens de circulaţie, pe direcţia Panticeu – Dârja.

Lungimea totală a sectorului de drum vizat de lucrările de întreţinere este de peste 10 kilometri. Pe porţiunile rămase se vor executa lucrări de refacere a sistemului rutier constând în plombări şi burduşiri. Proiectul prevede inclusiv realizarea de acostamente şi şanţuri, precum şi executarea de cosiri şi defrişări.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare