Sunteti aici:AdministrativTraian Băsescu este, de astăzi, membru cu acte în regulă în Partidul Mișcarea Populară

Traian Băsescu este, de astăzi, membru cu acte în regulă în Partidul Mișcarea Populară

Publicat in data

Traian Băsescu a semnat, vineri, adeziunea de membru al Partidului Mișcarea Populară.

Traian Băsescu a explicat, vineri, ca revenirea sa in politica are la baza trei motive: denigrarea sa si a celor 2 mandate la Cotroceni, nevoia de a promova respectarea drepturilor omului, element de care nu a tinut cont in eforturile sale de a consolida institutiile si nu in ultimul rand de a lupta cu ‘sistemul’ pe care sustine ca nu l-a invins ci doar l-a ingenunchiat si care acum s-a ridicat din nou in picioare si hartuieste politicienii incomozi.

„N-am crezut ca ma voi mai inscrie in vreun partid dupa incheierea mandatelor de presedinte, viata insa ma obliga sa o fac si am cateva motive. Primul si cel mai important este legat de ceea ce se intampla incepand cu data de 22 decembrie 2014 – o campanie furibunda de denigrare a celor 2 mandate pe care le-am avut la Cotroceni, negare a transformarilor prin care a trecut tara de consolidare a statului de drept si eforturi uriase pe care le fac trusturi media si institutii pe care le-am consolidat pentru discreditarea mea personala.

Un al doilea motiv e legat de viziune. Am constatat ca viziunii si efortului de consolidare a insitutiilor statului trebuia sa mai adaug ceva, si n-am facut-o. O voi face acum. Respectul pentru drepturile omului. Am vorbit de nevoia de avea institutii puternice, de a farama retele de coruptie, de a aduce in fata justitiei oameni corupti, dar n-am vorbit de dezvoltarea responsabilitatii pentru consolidarea drepturilor omului. E nevoie de un proces corect, nu de campanii media si judecatori care sa ia decizii impotriva unui om si a libertatii unui om. Si un om vinovat are drepturi.

In sfarsit, ultimul argument pe care il aduc gestului de azi sunt chiar propriile mele patanii cand am vazut o haituire pe care nu credeam ca o sa o mai vad. Credeam ca institutiile au inteles ca sunt limite. Au revenit la vechile naravuri sa fie folosite ca instrumente de prigoana a politicienilor incomozi. Voi ramane un politician extrem de incomod. Nu o sa imi inchida gura.

Imediat ce am plecat, Sistemul s-a ridicat din nou in picioare. Oamenii nu pot fi hartuiti pentru ca asa vrea un sef de institutie.

Eficienta extraordinara pe care am dat-o institutiilor o simt pe pielea mea dar n-am stitu ca vor trece la inclacarea drepturilor omului si se vor lasa folosite.

Nemaiputand sa las mostenire un PDL, o sa las o Miscare Populara”, a spus Traian Băsescu.

sursa: stiripesurse.ro

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril – Anunt 2

MĂNĂSTIREA SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL, cu sediul în jud. Cluj, com. Geaca, sat...

Alte articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...