Sunteti aici:PoliticTraficul infernal din Baciu îi face pe locuitori să circule pe contrasens

Traficul infernal din Baciu îi face pe locuitori să circule pe contrasens

Publicat in data

Chiar dacă se discută mai mult despre traficul dinspre Florești spre Cluj, nici locuitorii din Baciu nu sunt mai fericiți. Traficul este infernal la orele de vârf, iar cetățenii recurg la tot felul de manevre pentru a scurta timpul de așteptare și a ajunge la timp la locul de muncă.

Pe o rețea de socializare au apărut imagini și zeci de comentarii după ce pe strada Jupiter, stradă cu sens unic, se circulă pe interzis. Din acest motiv cei care doresc să meargă regulamentar în sens invers sunt nevoiți să aștepte zeci de minute.

”Cam așa se circulă în fiecare dimineață pe strada Jupiter din Baciu. Semnul de „accesul interzis” este ignorat cu desăvârșire. Singura dată când am văzut poliția în zonă a fost în luna martie”.

Cetățenii acuză faptul că se dau autorizații de construire chiar dacă infrastructura nu face față.

”Din pacate se contruieste haotic fara inbunatatirea infrastructurii rutiere. Efectiv bătaie de joc pe bani multi, in aceasta zona mafia imobiliara chiar face ce ii taie capul, banul sa iasa”.

”Stau si eu pe Jupiter si stiu precis ce se intampla… dar eu efectiv nu mai stiu ce se mai poate face, acum ca este clar ca cerul senin ca aceasta infrastructura defectuasa in ultimul hal, nu mai poate fi schimbată (si nici vointa nu este din partea autoritatilor competente)”.

O altă soluție propusă de cetățenii din Baciu este desființarea locurilor de parcare de pe strada Jupiter și transformarea acesteia într-o stradă cu două sensuri.

”Se pot anula locurile de parcare de pe ambele margini ale drumului si sa modifice drumul din sens unic in drum cu circulatie in ambele sensuri”.

”S-a mai incercat acest lucru acum vreo 2 ani la rand, cu ridicari masini etc. Este efectiv imposibil din cauza celor care locuiesc in blocurile vechi cu 4 etaje , efectiv cum ridicau masinile cum se umpleau locurile, plus ca s-a lasat cu multe procese in instanta, procese castigate de proprietari”.

”Cu anularea locurilor de parcare de pe partea stângă a drumului cum urci sunt de acord și eu. Sa se facă o parcare supraetajată daca nu s-au putut prevedea parcări subterane când s-au construit primele blocuri. Aici primăria trebuie sa facă ceva”.

Toți locuitorii comunei Baciu sunt de acord cu faptul că infrastructura comunei nu a fost pregătită să primească atât de multe mașini. Aceasta este situația în toate localitățile limitrofe Clujului unde s-au dezvoltat zeci de proiecte imobiliare. Din păcate, constructorii au ridicat repede zeci de mii de locuințe, însă autoritățile nu au reușit să țină pasul cu infrastructura. De ani de zile se promit centuri ocolitoare însă realitatea din teren este că se circulă pe aceleași drumuri ca și în trecut.

”Singurul lucru inacceptabil, dar INACCEPTABIL de tot este acea singura banda pe care se poate circula inspre si dinspre oras. Restul sunt doar consecinte. Au trecut decenii si nimeni nu a facut absolut nimic. Vom ajunge la proteste si blocari de drumuri, o sa vedeti”.

”Cum inca nu s-a rezolvat nici semaforizarea si nici mult trambitatul drum spre Valea Seaca, dimineata coada este pana la iesire din Baciu. Toata lumea cauta variante. Problema asta nu e doar la blocuri, e in toata localitatea. Si in centrul comunei intra lumea de pe drumul principal ca sa ocoleasca, iar cei care locuiesc pe Magnoliei si strazile alaturate stau cateodata si 10-15 minute doar sa iasa in drumul principal”.

Între timp, primarul comunei Ioan Florin Mureșan recunoaște că doar centura metropolitană poate salva traficul din Baciu.

”Am constatat că dacă bariera este coborâtă pe Tăietura Turcului, coloana ajunge până pe Calea Baciului. Am foarte multe probleme cu cetățenii comunei Baciu, nemulțumiți de traficul intens, dar și de traficul greu care deranjează pe cei care au case la stradă. Tot traficul greu care merge pe partea de Moldova este dirijat înspre Baciu. Luni dimineața, a doua sau a treia mașină este un tir, și acest trafic greu îngreunează foarte mult circulația. Varianta ar fi să se facă centura Clujului cu multiple intrări în cartiere. Aceasta este soluția pentru toate comunele din jurul Clujului. Astfel, traficul greu ar fi dirijat pe aceste centuri”, a declarat primarul Mureșan.

O centura a Baciului, o altă soluție a primarului Mureșan

Primarul comunei Baciu a specificat ca a venit și cu alte propuneri, una dintre ele fiind centura Baciului.

Propunerile mele sunt făcute de ani de zile, cel puțin să se deschidă de la Tăietura Turcului prin TETAROM, acel drum de lângă calea ferată care ar mai fluidiza puțin traficul. Primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureșan, a înreprins o serie de acțiuni la Prefectură și la Primăria municipiului Cluj-Napoca pentru a putea realiza centura de acces care leagă zona Napolact de Tăietura Turcului.

”În numele Primăriei comunei Baciu am solicitat Prefecturii să intervină la Guvern pentru modificarea de urgență a legii care ne împiedică de 26 de ani să avem o cale în plus de acces a locuitorilor comunei Baciu către municipiul Cluj Napoca. Traseul acestei centuri de acces este în lungime de 1 km și ar uni zona Napolact cu Tăietura Turcului – Tetarom. Din nefericire – după cum spuneam – această cale de acces a devenit impracticabilă, întrucât de 26 de ani nimeni nu a mai reparat-o sau modernizat-o”, a declarat Ioan Florin Mureșan

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...