Sunteti aici:SocialProtest în Feleacu: Bocule, nu uita, Feleacu nu-i ograda ta!

Protest în Feleacu: Bocule, nu uita, Feleacu nu-i ograda ta!

Publicat in data

Aproximativ 300 de persoane din comuna Feleacu au organizat o acțiune de protest pentru a-și arăta nemulțumirea față de separatoarele de drum montate pe DN1, dar și pentru a solicita retrocedarea terenurilor din livada Palocsay.

Protestatarii au scandat, printre altele, „Nu vă bateți joc de noi, vrem pământul înapoi!”, ‘Bocule, nu uita, Feleacu nu-i ograda ta!”, „Jos mafia!”.

De asemenea, ei au purtat bannere și pancarte inscripționate cu mesajele ‘Protestăm împotriva nerestituirii, după 25 de ani, a pământurilor strămoșești, abuziv luate de regimul comunist”, „Protestăm împotriva distrugerii șoselei naționale E60 și a îngrădirii accesului la domicilii/proprietăți”.

Primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea, a declarat, pentru AGERPRES, că pe lângă problema drumului, din cauza căruia oamenii nu au acces la proprietăți, mai e și problema nerestituirii a 600 de hectare de teren.

„Am protestat față de acest proiect cu drumul, care e de acum 10 ani, cu norme de aplicare care nu mai au legătură cu realitatea din 2017 și care ne barează accesul la proprietăți, care nu are trotuare, nu are girații. Și ce ne doare cel mai mult e nepunerea în posesie a livezii, care e pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca, dar care are ca proprietari felecanii. Cu toate că avem o hotărâre de comisie județeană încă din 2003, de 14 ani, de când avem validat terenul și recunoașterea totală a drepturilor, Primăria Cluj-Napoca nu vrea, nu poate… Sunt 400 de hectare și mai avem 200 de hectare care au trecut la USAMV și care vrem să treacă înapoi la dispoziția Comisiei locale de fond funciar Cluj-Napoca pentru a fi puse în posesie”, a menționat primarul Gabriel Costea.

El a mai spus că locuitorii comunei Feleacu vor să organizeze un miting de protest și la Cluj-Napoca, pe 6 decembrie.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...