Sunteti aici:AdministrativSenatorii Clujului au “tocat”, fiecare, între 25.000 şi 30.000 de euro pentru cazare, diurnă şi transport, în 2015

Senatorii Clujului au “tocat”, fiecare, între 25.000 şi 30.000 de euro pentru cazare, diurnă şi transport, în 2015

Publicat in data

Cluj Manifest a aflat cât au cheltuit, anul trecut, senatorii Clujului pe cazarea la hotelurile din Bucureşti, pe biletele de avion, pentru regulatele curse pe care le fac la Parlament peste an, dar şi pe diurnă, telefonie mobilă şi costurile de deplasare la birourile din circumscripţiile electorale.

Fiecare dintre cei patru senatori clujeni ne costă, anual, zeci de mii de euro. Statul le plăteşte, pe lângă indemnizaţii, care ajung la 1-2.000 de euro pe luna, toate cheltuielile: deplasare, angajaţi, diurne, telefonie mobilă, combustibil, buna funcţionare a birourilor parlamentare.

Sumele sunt mari, astfel că bugetul Senatului României pentru anul 2016 se cifrează la 166 de milioane de lei – bugetul de cheltuieli.

Va prezentăm cât a cheltuit, în parte, fiecare dintre cei patru senatori clujeni, anul trecut, pentru deplasarea la lucrările Parlamentului sau la birourile senatoriale, de câţi bani au mâncat şi au băut (diurnă) sau ce sume au cheltuit pe cazare în hotelurile din Bucureşti, atunci când se deplasează pentru şedinţele Senatului.

Alexandru Cordoş (PSD) a cheltuit, anul trecut, aproape 27.000 de euro pe aceste servicii. Banii au fost decontaţi de la bugetul de Stat, adică din contribuţiile fiecăruia dintre noi. A plătit 49.800 de lei pe cazare în Bucureşti, adică peste 11.000 de euro. Pe transportul dintre Cluj-Napoca şi Bucureşti a cheltuit 38.559 de lei, echivalentul a peste 8.500 de euro. De cele mai multe ori, parlamentarii obişnuiesc să circule în Capitală cu avionul, preferând compania Tarom, care practică tarife ridicate de zbor pe această rută.

alexandru_cordos (Small)

Cordoş nu a făcut economie nici la combustibil. Pentru deplasarea în circumscripţia electorală, a decontat în 2015 suma totală de 13.200 de lei, echivalentul a 3.000 de euro. Acelaşi senator a mâncat şi a băut de 18.350 de lei (4.000 de euro) cu ocazia deplasărilor la lucrările Parlamentului. Pentru telefonie mobilă, şi-a decontat 250 de lei.

Laszlo-Attila (Small)

Membrul UDMR Laszlo Attila a fost o idee mai cumpătat cu cheltuielile, dar şi în cazul lui Statul a cheltuit peste 27.000 de euro, în 2015, pentru aceste servicii. Laszlo Attila a cheltuit aceeaşi suma ca şi ceilalţi colegi senatori clujeni pentru cazarea la Bucureşti, adică 49.800 de lei. Se pare că parlamentarii Clujului stau la acelaşi hotel atunci când se deplasează la Bucureşti, sau cel puţin îşi decontează servicii de acelaşi nivel, la acelaşi preţ.

Pentru mâncare şi băutură – diurnă decontată cu ocazia deplasărilor la lucrările Parlamentului – a cheltuit din bugetul de Stat 16.700 de lei, echivalentul a 3.700 de euro. Senatorul UDMR îi întrece pe toţi colegii săi din Cluj la capitolul “cheltuieli cu transportul între Cluj şi Bucureşti”, acestea ajungând la 9.500 de euro. Tot 13.200 de lei a plătit pentru combustibilul folosit pentru deplasările în circumscripţia electorală, iar pentru convorbirile telefonice, şi-a decontat 234 de lei.

Marius-Nicoara-ax-32 (Small)

Liberalul Marius Nicoară a decontat aproape 26.000 de euro în 2015 din bugetul Senatului pentru deplasări, cazare, diurnă şi convorbiri telefonice. 49.800 de lei au fost plătiţi pentru cazarea la Bucureşti şi 18.211 lei a cheltuit pe mâncare şi băutură (diurnă). Cât priveşte transportul, pentru deplasarea la lucrările Parlamentului, senatorul PNL a avut nevoie de 34.717 lei, adică echivalentul a 7.700 de euro. Nicoară şi-a mai decontat serviciile de deplasare în circumscripţiile electorale, ajungând la suma de 13.200 de lei. Pentru abonamentul la telefonia mobilă, a cheltuit 234 de lei.

Alin-Tise (Small)

Alin Tişe a cheltuit cel mai puţin dintre colegii lui, pentru diurnă. El a decontat pentru mâncare şi băutură 11.170 de lei anul trecut, adică 2.500 de euro. Cazarea în Capitală l-a costat aceeaşi suma ca şi în cazul celorlalţi demnitari din Senat, adică 49.800 de lei, iar cheltuielile pentru transport în circumscripţia electorală s-au ridicat, de asemenea, la aceeaşi suma de 13.200 de lei. Pentru zborurile Cluj-Bucureşti, Tişe a cheltuit anul trecut suma totală de 41.190 de lei, adică puţin peste 9.000 de euro, iar pentru convorbirile telefonice, a decontat 234 de lei. În total, cheltuielile lui Tişe s-au ridicat la 25.600 de euro

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...