Sunteti aici:StiriRomânia a cedat în fața Cehiei în primul meci de la FIBA Eurobasket

România a cedat în fața Cehiei în primul meci de la FIBA Eurobasket

Publicat in data

Reprezentativa de seniori a Romaniei a debutat cu o infrangere in Grupa C a FIBA EuroBasket 2017, “Vulturii” cedand, vineri seara, in fata nationalei Cehiei, cu scorul de 68-83 (22-21, 16-19, 9-22, 21-21), la capatul unui joc in care Satoransky si Hruban au facut diferenta cu toata opozitia liderului tricolor Vlad Moldoveanu. De altfel, Moldoveanu a fost al doilea marcator al zilei, reusind o linie deosebita, cu 24 de puncte si 8 recuperari, statistica depasita in Grupa C doar de cehul Hruban, cu 25 de puncte si 4 recuperari. In celelalte doua meciuri disputate vineri in Sala Polivalenta din Cluj, nationala Croatiei a dispus de Ungaria, cu 67-58, iar campioana Europei, Spania, a stralucit in disputa cu Muntenegru si a obtinut victoria cu 99-60. Sambata, in cadrul celei de-a doua runde din Grupa C, Romania va intalni redutabila nationala a Croatiei, de la ora 20:30, partida fiind transmisa in direct de TVR2.

Revenita sub luminile reflectoarelor europene dupa trei decenii de absenta, nationala de senioari a Romaniei a debutat, vineri, in cadrul Grupei C a FIBA EuroBasket 2017, intrecere gazduita de Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in perioada 1-7 septembrie. Si chiar daca au avut in fata o abonata a turneelor finale continentale care se bazeaza pe un jucator polivalent, “Vulturii” au fost dornici sa demonstreze ca pot juca de la egal la egal cu “Gigantii Europei” si pot spera la o comportare meritorie in cadrul celui mai important eveniment baschetbalistic organizat vreodata in tara noastra. Astfel, cu “motoarele” turate la maxim si cu o defensiva bine asezata pe teren, baschetbalistii pregatiti de Marcel Tenter au avut un prim sfert deosebit, reusind chiar pe finalul primelor zece minute sa inchida tabela la 22-21. Cu Vlad Moldoveanu intr-o forma deosebita si cu Nandor Kuti “jandarm” la impresionantul Satoransky, Romania a continuat sa ridice probleme adversarilor, insa Hruban a gasit solutii de a aduce in avantaj Cehia la pauza, scor 38-40. La reluare, Satoransky & Co. forteaza nota in ofensiva iar solutiile noastre din atac nu sunt foarte inspirate, astfel ca diferenta de pe tabela se mareste in finalul celui de-al treilea sfert, Cehia terminand in avantaj, scor 47-62. Moldoveanu, Paliciuc si ceilalti tricolori cauta sa revina in joc cu disperare, publicul din Polivalenta simte momentul (n.n. – au fost prezenti aprox. 5.000 de spectatori) si devine al saselea jucator, dar Cehia este o echipa mare si gestioneaza foarte bine finalul de meci, obtinand o victorie meritata. Scor final, Romania – Cehia 68-83, dar diferenta din final nu reflecta realitatea din teren, “Vulturii” reusind de multe ori, cu exceptia perioadei nefaste din sfertul al treilea, sa joace de la egal la egal cu o adversara redutabila. Conform datelor statistice oficiale, punctele nationalei noastre au fost realizate de MOLDOVEANU (24 p, 3×3, 8 rec, 2 pase, 1 cap), PALICIUC (12 p, 2×3, 4 rec, 2 pase), CALOTA-POPA (7 p, 1×3, 3 rec, 3 pase), MANDACHE (5 p, 5 rec, 5 pase, 2 int), NICOLESCU (5 p, 1×3, 1 rec, 1 pasa), BACIU (5 p, 3 rec, 1 cap), PETRISOR (3 p, 1×3, 1 pasa), TOROK (3 p, 1 rec, 1 pasa, 1 cap), NICOARA (2 p, 1 rec), KUTI (1 p, 4 rec, 3 pase, 1 cap), CATE (1 p, 6 rec, 2 pase, 1 int, 2 cap). A mai evoluat OLAH. De la invingatori s-au remarcat HRUBAN (25 p, 3×3, 4 rec, 2 pase, 3 int, 2 cap) si SATORANSKY (20 p, 2×3, 13 rec, 6 pase, 1 int).
Tot vineri, in deschiderea reuniunii inaugurale gazduite de Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, nationala Croatiei, cu Bogdanovic si Saric in zi de gratie, a dispus de Ungaria, cu 67-58, in vreme ce detinatoarea trofeului continental, Spania, a facut spectacol in confruntarea cu Muntenegru, castigand la pas cu 99-60. Pe de alta parte, in deschiderea Grupei D, care este gazduita de Istanbul, Belgia a trecut de Marea Britanie, cu 103-90, Serbia a dispus de Letonia, cu 92-82, iar derby-ul zilei, Turcia a fost depasita de Rusia intr-un final incandescent, cu 76-73.
Sambata este zi plina in calendarul FIBA EuroBasket 2017, toate grupele urmand sa revina pe parchet dupa urmatorul program:
Grupa A (Helsinki)
Polonia – Islanda (ora 13:45)
Grecia – Franta (ora 16:30)
Finlanda – Slovenia (ora 20:00)
Grupa B (Tel-Aviv)
Georgia – Germania (ora 15:45)
Ucraina – Italia (ora 18:30)
Israel – Lituania (ora 21:30)
Grupa C (Cluj-Napoca)
Muntenegru – Ungaria (ora 15:00)
Cehia – Spania (ora 17:45)
Croatia – Romania (ora 20:30, in direct pe TVR 2)
Grupa D (Istanbul)
Letonia – Belgia (ora 14:15)
Rusia – Serbia (ora 17:00)
Marea Britanie – Turcia (ora 21:00)

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...