Sunteti aici:SocialINS anunţă un venit mediu lunar de 1.119 lei pe persoană în primul trimestru din 2016

INS anunţă un venit mediu lunar de 1.119 lei pe persoană în primul trimestru din 2016

Publicat in data

Conform datelor furnizate prin comunicatul de presă al Institutului Național de Statistică (INS) publicat în această dimineaţă, veniturile totale ale populației, medii lunare pe o gospodărie, au fost în primul trimestru din 2016, de 2.969 lei, iar cheltuielile totale au fost în medie de 2.552 lei, respectiv 86% din veniturile totale, veniturile totale medii lunare pe persoană fiind de 1.119 lei.

„Cheltuielile totale ale populației au fost, în trimestrul I 2016, în medie, de 2.552 lei lunar pe gospodărie (962 lei pe persoană) și au reprezentat 86% din nivelul veniturilor totale”, se arată în comunicat.

Potrivit INS, în perioada menționată, veniturile bănești au fost, în medie, de 2.512 lei lunar pe gospodărie (947 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 456 lei lunar pe gospodărie (172 lei pe persoană).

„Salariile și celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (55,1% din veniturile totale ale gospodăriilor). La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestații sociale (22,4%), veniturile din agricultură (1,9%), veniturile din activități neagricole independente (2,5%) și cele din proprietate și din vânzări de active din patrimoniul gospodăriei (1,1%). O pondere importantă dețin și veniturile în natură (15,4%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (14,1%)”.

În ceea ce priveşte cheltuielile, ”principalele destinații ale acestora sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția gospodăriei (hrana animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțat, servicii veterinare etc.)”.

„Cheltuielile pentru investiții, destinate pentru cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei, cumpărarea de acțiuni etc. dețin o pondere mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populației (doar 0,3%)”, se menţionează în comunicatul.

Conform clasificării standard pe destinații a cheltuielilor de consum (COICOP), produsele alimentare și băuturile nealcoolice au deținut, în trimestrul I 2016, în medie, 36,7% din consumul gospodăriilor.

INTRA IN DISCUTIE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...