Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie solicită Guvernului organizarea, până în data de 6 martie, unei întâlniri cu reprezentanţii federaţiei, într-o nouă încercare de a obţine revendicările dorite.

Reprezentanţii funcţionarilor din primării şi consilii judeţene se arată intrigaţi de lipsa de reacţie a autorităţilor după greva de avertisment din 20 februarie, la care au luat parte 30.000 de persoane.

„Continuând politicile vechiului guvern prin care vă manifestaţi dezinteresul faţă de problemele salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală, dovediţi că din punctul de vedere al Guvernului României salariaţii pe care îi reprezentăm sunt de fapt o masă de slujitori care nu are niciun drept.

Dezinteresul manifestat faţă de această categorie de salariaţi reiese şi din atitudinea reprezentanţilor Guvernului României referitoare la organizarea procedurii de conciliere a conflictului de muncă declanşat, în sensul că aceasta nu a avut loc, mai mult decât atât, reprezentanţii guvernamentali au încercat să inducă ideea, printr-o adresă transmisă federaţiei noastre, că acest conflict nu este declanşat în condiţiile legi”, se arată într-un comunicat al FNSA, dat astăzi publicităţii.

În cazul în care această nouă solicitare a sindicaliştilor nu va avea succes, aceştia anunţă că în luna martie vor demara strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale în administraţia publică locală din România.

Principalele revendicări ale FNSA se referă la reglementarea şi liberalizarea acordării tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, şi la creşteri salariale prevăzute de Legea 284/2010, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

 

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din judeţul Cluj pe email!

Adresa de email:

Un serviciu oferit de către feedburner. Politica de confidenţialitate pentru abonaţi.