Sunteti aici:SocialBalul Operei 2017 este dedicat magiei șlagărelor românești

Balul Operei 2017 este dedicat magiei șlagărelor românești

Publicat in data

Marele Bal al Operei va avea loc, în acest an, în 4 martie 2017, la un sfert de secol, 1992 – 2017, de la prima ediţie. Eveniment unic de impact național, amplă manifestare cultural-artistică polivalentă şi gală dedicată valorii, devenit tradiţie la Cluj-Napoca, Marele Bal al Operei ajunge la cea de-a XXII-a ediţie.

Într-o cetate milenară de mare tradiţie europeană, cu un centru universitar secular de prestigiu internaţional, orgaizatorii propun un eveniment dedicat valorii şi perpetuării unui perimetru select, care să prilejuiască an de an, întâlnirea personalităţilor marcante, a elitelor vieţii economice, culturale şi politice, ale căror efort conjugat să ducă la dezvoltarea, bunăstarea şi excelenţa în educaţie, cultură, artă şi civilizaţie a întregii comunităţi.

Ediţia 2017 a Balului Operei este dedicata magiei șlagărelor nemuritoare din muzica românească și, în așteptarea evenimentelor dedicate aniversării centenarului Marii Uniri, pregătește spiritul unor astfel de manifestări.

”Așa cum v-am obișnuit va fi un spectacol, nou, inedit, prezentat în premieră. Balul Operei ediția 22 este intitulată ”Lăsați-mă să cânt” și este un omagiu adus muzicii românești. Este greu să faci o selecție a unor piese românești apărute în ultimii 40 de ani, însă scopul nostru a fost să nu uităm valoarea reală a muzicii românești deoarece peste multe șlagăre s-a așternut praful și uitarea. Am dorit să așezăm pe un piedestal meritat muzica românească” a declarat Matei Miko, producătorul evenimentului

”Acest eveniment este benefic pentru instituția noastră, ne dă oacazi să fim mai vizibili, fiind un eveniment transmis la nivel național. A fost un vis la meu, încă de la apariția formației Il Vivo să când și eu muzica pop în mod operistic. În acest an a sosit momentul și am reușit cu greu să rămânem la o selecție de 15 piese deoarece sunt multe piese cu notorietate care meritau să fie pe listă. Vor fi patru interpreți, tenori și baritoni. Am considerat că aceste voci se armonizează mai bine. Va exista totuși și o prezență feminină, Camelia Crișan. Dirijor va fi Andrei Tudor, cel care și orchestrează toate piesele. Consider că Holograf se potrivește foarte bine cu acest program” a completat directorul Operei Române, Florin Estefan

După tradiționalul pre-show mediatic de pe covorul roșu, ediția 2017 a Balului Operei aduce în fața publicului un spectacol în premieră, intitulat „LĂSAŢI-MĂ SĂ CÂNT“, oferit de soliștii și orchestra Operei Naţionale Române Cluj-Napoca, sub bagheta lui Andrei Tudor și regia lui Mihaela Bogdan și  Axenia Șova și în viziunea coregrafică a lui Adrian Strâmtu, însoțit de trupa sa de dansatori. În decorul aranjamentelor florale excepționale create de designerul Florina Bogdan, spectacolul prezentat de Rareș Bogdan și Dan Bittman continuă cu tradiţionala Gală a Laureaţilor și decernarea Trofeelor Lya Hubic, a Premiului Mecena, Emblemă de Cluj, Moda Cum Laude și a Titlului de Senior al Cetăţii și Spiritus Mentor.

După o primă pauză de șampanie și recitalul susținut de AXenia pe scena special amenajată din foaier, cea de-a doua parte a Balului continuă cu un concert extraordinar HOLOGRAF pe scena Operei Clujene. Marele Bufet al Balului Operei, oferit de restaurantele gourmet wEBSite și ExceLoft, precum și recitalul susținut de Mihai Băjinaru pe scena special amenajată din foaier vor face și din această ediţie o seară de neuitat.

Balul Operei, un spectacol de înaltă ţinută, desfăşurat într-un cadru dedicat exprimării şi interrelaţionării, propice recompensării talentului, a frumuseţii şi a generozităţii, este un eveniment cu invitaţi de renume, aducându-şi contribuţia la procesul de integrare şi aliniere la marile evenimente de gen din Europa.

”Dorim să sprijinim acest eveniment, fiind un reper în viața culturală a orașului. Balul Operei este un bun al comunității, al cetății și trebuie să îl sprijinim cu toții. este greu să creezi un asemenea eveniment și este greu să îl finanțezi. Este un eveniment care atrage tinerii spre cultură. Consider că evenimentele culturale ale orașului trebuie sprijinite și promovate” a declarat Daniel Metz, CEO NTT Data

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Video: Politicienii bogați din Turda și legaturile lor

Turda, municipiul unde politicienii aflați la putere și familiile lor fac afaceri mega profitabile   Astăzi,...

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe lume

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe...

Din Mexic, liderul PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, își așteaptă sentința într-un dosar de trafic de influență. În pandemie „i-a căzut” în brațe un...

Patronul restaurantului care vinde hamburgeri în foiță de aur și președintele PSD Câmpia Turzii,...

Alte articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Video: Politicienii bogați din Turda și legaturile lor

Turda, municipiul unde politicienii aflați la putere și familiile lor fac afaceri mega profitabile   Astăzi,...

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe lume

Se vinde restaurantul cu vită/mici de aur, Transylvania Steak House – topul de pe...