Sunteti aici:Social”U” - CFR. Adrian Falub: "Ar fi un vis să jucăm finala"

”U” – CFR. Adrian Falub: „Ar fi un vis să jucăm finala”

Publicat in data

Universitatea şi CFR joacă mâine pentru un loc în finala Cupei României, în cel mai important meci din istorie disputat între marile rivale ale Clujului.

Antrenorul “alb-negrilor”, Adrian Falub, spune că partida de miercuri seară, de la ora 21:30 (sport.ro), din cadrul manşei secunde a semifinalei Cupei României, ar putea schimba atât situaţia actuală cât şi istoria clubului, scrie Prosport.

“U” – CFR va începe pe Cluj Arena de la 0-0, dar Adrian Falub nu vede nicio favorită şi spune că echipa sa va fi preocupată în primul rând să nu primească gol. Antrenorul simte momentul istoric al partidei şi crede că echipa sa va arăta o altă faţă decât cea din campionat. Falub spune că atmosfera tensionată, cauzată de cele şase meciuri fără gol marcat, s-ar putea destinde dacă echipa se va califica în finală.

Cât de important va fi acest meci?
E un meci pentru istoria clubului. Poate să schimbe foarte multe lucruri în istoria clubului şi în istoria actuală. Jucătorii pot să demonstreze că tot ce a fost până acum a fost o întâmplare. Ar fi o bucurie foarte mare. Pentru noi starea de spirit contează foarte mult. Nu avem trofee ca şi CFR, nu avem foarte multe lucruri cu care să ne mândrim în palmares, dar avem stare de spirit şi cred că asta e cel mai important.

Ce înseamnă acest meci pentru Adrian Falub?
Pentru mine, ca antrenor, e o semifinală de Cupă, în care venim după un rezultat nu rău, dar nici foarte bun. Începem cu şanse egale. Noi trebuie să pornim de la premiza că să nu primim gol. E cel mai important lucru pentru mine ca antrenor. Pentru mine, ca om care am crescut aici, e un meci special, un meci pe care poţi să-l prinzi o dată în viaţă. Să joci semifinală de Cupa României, contra CFR-ului, pe propriul teren şi să te poţi califica în finală, e un lucru deosebit.

Oficialii se aşteaptă la peste 10.000 de oameni în tribune…
Sper să fie cât mai multă lume. Avem nevoie de suporteri, care să încurajeze echipa, mai ales că nu suntem în cel mai bun moment al nostru.

Cine e favorită după 0-0 în tur?
E un altfel de meci, faţă de cele din campionat. Favorită nu cred că există. La un asemenea meci şi valorile se egalizează. Au o echipă cu jucători cu calitate, care au câştigat trofee, care au jucat la un nivel înalt şi poate din acest punct de vedere au mai multă experienţă ca noi.

Cum ar fi o finală ca antrenor al lui „U” Cluj?
Ar fi un vis pentru noi să jucăm o finală de Cupă. Vreau să cred că noi suntem o echipă care îşi doreşte foarte mult să joace o finală de Cupă a României.

V-aţi pregătit pentru penalty-uri?
Nu am exersat penalty-urile, dar o să le exersăm.

Meciul vine într-un moment tensionat pentru „U” Cluj?
Clar că atmosfera este încărcată. Faptul că nu marchezi, că nu câştigi nu-ţi dă plăcerea de a munci şi încrederea în tine. Acest meci poate să schimbe radical tot ceea ce se întâmplă la acest club. Un rezultat bun ne-ar da şi mai multă încredere pentru meciurile din campionat.

În partida tur a semifinalei, cele două rivale din Cluj-Napoca au remizat, scor 0-0, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, deşi jucătorii lui Eugen Trică au evoluat în inferioritate numerită aproape tot meciul.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...